Het Belang van Limburg

“Spelers nemen erg veel risico”

-

Frankrijk en Australië (2-1) trapten het voorbije WK-weekend af. Het was een wedstrijd die zonder technologi­e allicht een heel andere uitkomst had gekregen. De VAR kwam tussen toen Risdon de doorgebrok­en Griezmann op de enkel raakte. De Uruguayaan­se ref Cunha ging aan de zijlijn de beelden bekijken en wees alsnog naar de stip. “Wat mij betreft een terechte beslissing”, analyseert onze WKvideoref Serge Gumienny. “De Australisc­he verdediger tikte Griezmann op de enkel, een gevolg van zijn risicovoll­e tackle. Griezmann was op volle snelheid. Risdon wist dat niet veel nodig was om hem ten val te brengen.” “Je blijft wel zien dat de VAR inconseque­nt is. Zo had Argentinië tegen IJsland een tweede penalty moeten krijgen na een fout op Pa-

Serge GUMIENNY von. Er was in die fase meer contact dan bij Griezmann. Oké, Pavon had minder snelheid, maar hij ging niet zomaar tegen de grond. Het feit dat Argentinië al een strafschop had gekregen, kan hebben meegespeel­d. Zoiets zit altijd een beetje in het achterhoof­d bij de arbitrage. Al zou het niet mogen. Zeker niet wanneer er een VAR aanwezig is.”

Verklaring

“Een verklaring voor de vele strafschop­pen?”, vervolgt Gumienny. “Ik vind dat de spelers veel risico nemen. Als je ziet hoe de back van IJsland Salvio neerduwt of hoe Umtiti van Frankrijk onverklaar­baar de bal wegslaat met de hand, vraag ik me af wat hen bezielt. Dat zijn dingen die je in vierde provincial­e niet ziet.”

Wat bezielt Umtiti om de bal met de hand weg te slaan? Dat zie je in vierde provincial­e niet

 ?? FOTO AFP ?? Australië kreeg van Umtiti een strafschop cadeau omdat hij met de hand naar de bal ging.
FOTO AFP Australië kreeg van Umtiti een strafschop cadeau omdat hij met de hand naar de bal ging.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium