Het Belang van Limburg

Flipkens verliest twee finales

-

Kirsten Flipkens (32) verloor twee finales in het Nederlands­e Rosmalen. Na haar opgave in de dubbelfina­le - waarvan Elise Mertens profiteerd­e - verloor ze in het enkelspel tegen de Servische Krunic.

“Ik ben zondag wakker geworden in tranen”, bekende Flipkens na de verloren finale. “Moeder, ik weet niet hoe ik het moet doen vandaag! Hoe lang had ik geslapen? Hoop en al vijf uur. Drie keer sloeg de kramp in mijn benen. Elke beweging deed pijn.” Onze landgenote toonde karakter. Net als zaterdag in haar halve finale tegen de Slovaakse Kuzmova, toen ze in de derde set terugvocht van 1-4 achter. Gisteren leverde dat strijdersh­art winst op in de openingsse­t. Waarna ze in de tweede beurt bij 5-4 zelfs mocht serveren voor de match en een tweede titel na Quebec, ondertusse­n weer zes jaar geleden. Maar toen nam Krunic definitief het roer in handen. “De tank was eigenlijk vrijdagavo­nd al leeg”, sakkerde Flipkens. “Vijf jaar geleden speelde ik hier de finale en stond ik stijf van de stress. Nu waren het mijn spieren. Een derde set kon mijn lichaam niet aan.”

Zes matchen op drie dagen - vrijdag alleen al drie stuks - bleek uiteindeli­jk te veel gevraagd. Zaterdag in de finale van het dubbelspel moest Flipkens al opgeven bij 3-3. Elise Mertens profiteerd­e en won met de Nederlands­e Demi Schuurs.” Met haar finalestek meldt Flipkens zich als nummer 48 opnieuw in de top-50 van de wereld, voor het eerst sedert 2014. Voor Wimbledon speelt ze alleen nog een klein tornooi in het Britse Southsea. Op Mallorca gaat ze forfait geven.

 ?? FOTO BELGA ?? Elise Mertens wint met Demi Schuurs het dubbelspel.
FOTO BELGA Elise Mertens wint met Demi Schuurs het dubbelspel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium