Het Belang van Limburg

“We blijven tot na de finale in Rusland”

-

“Van de zowat vijftig Limburgers die de match in Sochi gevolgd hebben, zijn er 34 met ons meegekomen”, zegt Michael Vanderstee­n van supporters­club De Bemvoort uit Overpelt. “De helft daarvan blijft in Rusland tot België uit het tornooi ligt. Na de finale dus.”

Zijn stem is schor van het supportere­n, maar Michael Vanderstee­n kan ons toch nog te woord staan. “Tot de 1-0 was het vrij rustig in het stadion, daarna volgde de ontlading en zijn de Belgische supporters wakker geschoten.”

Even waren de fans er niet gerust in. “Je mag er niet aan denken dat ons hetzelfde zou overkomen als de toplanden die eerder de mist in gingen. Maar we zijn erin blijven geloven. Voor negativite­it is hier geen plaats. Nu zijn de Belgen gelanceerd.” Gisteravon­d stond een eerste overwinnin­gsfeestje op het programma. “We hebben met alle Belgen afgesproke­n in een café in Sochi. Morgen rusten we een dagje uit en overmorgen reizen we naar Moskou, waar we echt in het hart van het wereldkamp­ioenschap zullen terechtkom­en.”

Tot hiertoe is Vanderstee­n bijzonder te spreken over het WK in Rusland. “Het is hier 25 à 30 graden, de sfeer is uitgelaten en we hebben met de Panamezen al een leuk volk leren kennen.

Kan niet beter.”

Het weer is hier goed, de sfeer is uitgelaten en we hebben met de Panamezen al een leuk volk leren kennen. Kan niet beter

Michael VANDERSTEE­N

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium