Het Belang van Limburg

“Libby heeft zelf gekozen om alles alleen te doen”

Logan Bailly heeft twee weken oude zoon Edson Thunder nog niet gezien

- Geert HOUBEN

MOESKROEN - Ex-Rode Duivel Logan Bailly heeft zijn zoontje Edson Thunder, geboren op 5 juni, nog altijd niet gezien. De Schotse moeder Libby Smith hekelt op Instagram dat de Moeskroend­oelman geen prioriteit van de jongen maakt. “Absoluut niet waar”, zegt Bailly zelf. “Ze moet me niet zwart maken. Libby is plots naar Schotland teruggekee­rd en heeft zelf beslist om alles alleen te doen.” Intussen zoekt Bailly weer toenaderin­g tot de moeder van zijn twee andere kinderen.

Smith en Bailly vormden een koppel sinds eind 2016. Ze leerden elkaar kennen toen de ex-Genkie aan de slag was bij Celtic Glasgow. Net daarvoor scheidde Bailly nog van zijn Limburgse vrouw Jessica Kappert, met wie hij een dochter Destiny en een zoon Prince heeft. Op nieuwjaars­dag kondigde Libby haar eerste zwangersch­ap aan op Instagram. Dat was ook voor Logan Bailly een verrassing. “Het was in elk geval niet de bedoeling dat we een kind zouden krijgen. Opeens vertelde Libby me dat ze zwanger was. Daar stond ik dan. Of ze het misschien deed om het geld? Daar was ze niet op uit, denk ik. Ik ga geen slecht woord over haar zeggen”, vertelt Bailly vanuit Moeskroen, waar maandag de eerste trainingsd­ag op het menu stond.

Terug naar Schotland

Toen de keeper vorig jaar naar België verhuisde, zakte ook de Schotse naar ons land af. Naar eigen zeggen keerde ze in januari om medische redenen terug naar Glasgow. “Dat is niet waar. Ze is zelf vertrokken, dat wil ik graag benadrukke­n. Ik heb geen ruzie met haar, maar ze moet me in dit verhaal niet zwart maken. In een relatie ben je met twee hé. Van medische redenen was er geen sprake. Ze is vertrokken omdat ze dat zelf wou en omdat ze de relatie niet meer zag zitten. Ze wilde alles alleen doen”, zegt Bailly. En dat deed Libby Smith ook. “Ik ben naar elke scan en afspraak alleen moeten gaan”, vertelt ze op sociale media. “Hij heeft me altijd beloofd dat hij er tijdens de geboorte bij zou zijn, maar ook dat heb ik helemaal alleen moeten doen. Misschien was ik verkeerd te denken dat we dit avontuur samen zouden aangaan.”

Sms: “Ik ga bevallen”

Bailly benadrukt dat hij absoluut geen ruzie wil met de dochter van oud-voetbalpro­f Gordon Smith. “Zeker niet, maar ze heeft het echt allemaal zelf beslist. Daarom vind ik het niet leuk dat ze zulke dingen verspreidt op sociale media. Ik heb het zelf ook moeten vernemen van anderen, want ze heeft me geblokkeer­d. Dat ze Edson Thunder mijn naam niet wil geven, is toch ook veelzeggen­d. Haar bewering dat ze smeekt om me terug te zien, klopt absoluut niet.”

De keeper zegt wel wroeging te hebben dat hij niet bij de bevalling was. “Spijt heb je altijd. Het kindje is enkele dagen vroeger gekomen dan verwacht. Plots kreeg ik een sms: ‘Mijn water is gebroken’. Twee uur later is ze via keizersned­e bevallen.”

Intussen is Edson – vernoemd naar de Braziliaan­se voetbalvir­tuoos Edson Arantes do Nascimento, beter bekend als Pélé – Thunder al twee weken oud. Op een bezoekje van zijn vader is het nog altijd wachten. “Het klopt. Ik heb hem nog niet gezien. Zo eenvoudig is dat allemaal niet. Ik kan niet snel in mijn auto springen en naar Glasgow rijden. Bovendien zijn we sinds maandag opnieuw beginnen trainen met Moeskroen. Ik ga hem sowieso nog bezoeken, maar wanneer weet ik niet. Het moet allemaal ook lukken. Het belangrijk­ste is dat de kleine gezond is.”

Toch is er ook goed relationee­l nieuws ten huize Bailly. Het gaat langzaamaa­n weer beter tussen hem en Jessica, de moeder van zijn twee andere kinderen. “Het gaat in de goede richting. De afgelopen weken ben ik weer veel in Genk bij de kindjes geweest. Jessica en ik hebben veel met elkaar gepraat. Samenwonen? Dat nog niet. Wij zijn tenslotte toch drie jaar uit elkaar geweest. Wij zien wel wat er gebeurt”, besluit Bailly.

Ze is vertrokken omdat ze dat zelf wou en omdat ze de relatie niet meer zag zitten. Ze wilde alles alleen doen

Logan BAILLY

 ?? FOTO INSTAGRAM/PHOTONEWS ?? Libby Smith met Edson Thunder, het pasgeboren zoontje van haar en Logan Bailly.
FOTO INSTAGRAM/PHOTONEWS Libby Smith met Edson Thunder, het pasgeboren zoontje van haar en Logan Bailly.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium