Het Belang van Limburg

“Ik ben bang voor blessure van Hazard”

-

Roberto Martinez is normaal gezien de vleesgewor­den positivite­it. Maar na de match tegen Panama was hij toch een beetje kritisch, al was de bondscoach uiteraard wel blij met de zege. Om dan meteen weer te zalven. En te vrezen dat de harde manier waarop de tegenstand­ers Eden Hazard aanpakken niet zonder gevolgen zal blijven.

De bondscoach zag met afgrijzen hoe de aanvoerder van de Rode Duivels werd aangepakt. “Het maakt me ongerust”, aldus Martinez. “Eden wordt hard aangepakt. Dat de tegenstand­ers manieren zoeken om hem af te stoppen, begrijp ik wel. Panama kreeg zo veel gele kaarten en riskeerde zelfs een speler met een rode kaart te verliezen. Maar het zou spijtig zijn dat we zo’n speler zouden verliezen met een zware blessure.”

Het zorgelijke gezicht van de bondscoach verdween maar gedeelteli­jk toen hij zijn analyse van de wedstrijd maakte. “Dit was de wedstrijd die we hadden verwacht”, zei Martinez. “Er zijn geen makkelijke wedstrijde­n meer. We waren goed in de eerste tien, vijftien minuten. Maar dan werd Panama beter, met hun defensieve structuur. Normaal hebben we meer rust aan de bal, hebben we een beter overzicht in het strafschop­gebied. Nu werden we wat angstig. Maar ik ben vooral blij dat we dit als team hebben opgelost.”

Dank aan Courtois

Het was omzwachtel­d, maar de bondscoach stelde de minpunten toch ook vast. “Het was de eerste wedstrijd van een WK en we wilden te perfect spelen. De looplijnen perfect volgen, tactisch perfect staan. Maar als voetballer moet je ook ontspannen zijn, spélen. We moesten meer aanwezig zijn voor het vijandige doel. Onze passing was te traag en het ging te traag.”

Waarop Martinez zich snel herpakte. “Panama had daar ook een groot aandeel in. Ze speelden een sterke wedstrijd. En wij hadden ook wat pech. Panama verdedigde goed. De vochtighei­d en het dikke gras speelden ook hun rol. Zulke zaken hebben invloed op het tempo. Maar ik maak me geen zorgen. We groeien en dat deden we ook in deze wedstrijd. Maar ik geef ook toe dat we blij mochten zijn dat we Courtois hadden. Hij toonde zijn klasse bij die kans van Panama.”

In de slotfase stelde Martinez zijn tactiek bij. De bondscoach koos toen even voor een verdedigin­g met vier. “We moeten flexibel zijn. Met de verschille­nde types die we hebben, moeten we dat doen. De spelers zijn klaar en we hebben verschille­nde opties.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium