Het Belang van Limburg

“Romelu verstopte zich voor de rust”

Eden Hazard had een duidelijke boodschap voor Lukaku

-

Het lange gras, de vermoeidhe­id maar ook een onzichtbar­e Lukaku: Eden Hazard gaf meerdere oorzaken op waarom de Rode Duivels én hijzelf nog niet flitsend uit de startblokk­en schoten. Althans toch niet in die 45 minuten waarin Panama even dacht dat het zijn voet kon zetten naast de Belgen.

“Niet slecht. Ik heb een goeie match gespeeld. Maar ik kan beter.” Een zesje dus. De zelfevalua­tie die Eden Hazard gaf, kon doorgetrok­ken worden voor de hele ploeg. Dat Panama de Duivels een helft lang in bedwang hield, had volgens de Belgische captain meerdere oorzaken. “Ik weet niet waarom de FIFA het gras zo lang (25 mm, nvdr.) wil, maar het vertraagt het spel. Dat maakt het moeilijker voor wie snel wil spelen. Ook omdat het gras door de warmte er droog bij ligt. Plus, Panama gaf alles wat ze in zich hadden. De fifty-fifty duels wonnen zij het vaakst. Pas na de rust begonnen ze moe te worden.”

Maar er was ook Romelu Lukaku, volkomen onzichtbaa­r voor de rust, koele killer erna. Dat Lukaku amper een bal raakte in de eerste helft, had hij volgens Hazard aan zichzelf te wijten. “Ik heb hem bij de rust gezegd dat we hem nodig hadden. Lukaku verstopte zich. En met een speler minder spelen, dat is moeilijk. Eens hij in het spel betrokken raakte, scoorde hij direct twee keer. Ik hoop dat hij het begrepen heeft. Pas op, we zijn blij want hij scoort. Maar we vragen gewoon dat hij zich meer in het spel betrekt.”

Niet voldoende beschermd

Drie

doelpunten

en

een

clean sheet “dankzij Thibaut”, het stemde Hazard toch mild. En de droom van zijn ouders werd ook verwezenli­jkt, met het WK-debuut van Thorgan. “Ik denk dat onze ouders heel fier zijn. Het is toch zeldzaam, twee broers die samen op een wereldbeke­r spelen.”

Toch had hij ook weer afgezien. Het verband aan zijn kuit was een stille getuige van de Panamese trappen die hij kreeg. “Het is altijd hetzelfde liedje. Ik kan altijd wel zeggen dat ik niet genoeg beschermd word, maar ik klaag nooit. Het hoort erbij als je veel aan de bal bent. Ik probeer vrije trappen en gele kaarten uit te lokken. Ik heb wel wat last aan de kuit, maar er is tijd genoeg om daarvan te herstellen.”

Er is geen reden tot ongerusthe­id. Ook omdat Hazard zelf gebrand is om zich te tonen. De wereld verwacht meer, zelf vond hij zijn match wel meevallen. “Ik vond mijn eigen wedstrijd wel goed. Ik kan natuurlijk beter, hé. Op het einde verloor ik zelfs dribbels, die ik anders altijd win. Dat was de vermoeidhe­id die me parten speelde. Maar ik heb toch een assist. En toegegeven, ik had graag gescoord. De volgende keer dan maar, zeker?”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium