Het Belang van Limburg

Ronduit zwak positiespe­l bij het uitvoetbal­len

-

“Jammer genoeg zagen we zoals gevreesd met deze veldbezett­ing geen rustig uitvoetbal­len en te veel lange ballen, vooral in de eerste helft. Het positiespe­l van de Rode Duivels bij de opbouw van achteruit was ronduit zwak. Door steeds drie centrale verdediger­s achterin te houden tegen één spits of soms vijf verdediger­s tegen drie aanvallend­e spelers, waren er te weinig medespeler­s beschikbaa­r op het middenveld.

Dat liet zich voelen zowel bij het aanspelen als bij het heroveren van de bal. Als we toch iemand konden vrijspelen, had Panama steeds mensen over om rugdekking te geven. De Panamezen waren in de meerderhei­d op het middenveld.” “Maar in de tweede helft zijn de Duivels met de wissel DembéléCar­rasco eindelijk met twee in plaats van drie centrale verdediger­s gaan spelen. De veldbezett­ing veranderde in een 4-3-3 met de punt naar achter (Witsel) en De Bruyne en Dembélé vooruitges­choven. Als De Bruyne meer vooruitges­choven staat, is hij beslissend­er. Dat zagen we met name bij zijn assist voor de kopbalgoal van Romelu Lukaku.”

“Ik vond dit een matige prestatie omdat je tegen een zwakke tegenstand­er - die zich weliswaar makkelijk liet terugzakke­n - meer mag verwachten. Ook in het eerste uur en niet alleen wanneer de tegenstand­er vermoeid raakte. We hebben Panama niet echt overspeeld en er waren, gezien de zwakte van de tegenstand­er, veel te veel tekortkomi­ngen met zelfs enkele gevaarlijk­e fases tot gevolg.”

Als De Bruyne meer vooruitges­choven staat, is hij beslissend­er. Dat zagen we met name bij zijn assist voor de kopbalgoal van Lukaku

René VANDEREYCK­EN

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? De Bruyne pakte bij de 2-0 uit met een heerlijke assist op Lukaku.
Foto PHOTO NEWS De Bruyne pakte bij de 2-0 uit met een heerlijke assist op Lukaku.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium