Het Belang van Limburg

Liefde tussen de spelletjes­dozen

-

Hedwig Vanoirbeek en Kris Moonen leerden elkaar al spelend kennen, letterlijk. De vonk sprong namelijk over tussen de spellendoz­en in spellenspe­ciaalzaak Oberonn in Hasselt. “Ik was daar een jaar lang medezaakvo­erder”, zegt Kris. “En ik kwam daar elke dinsdagavo­nd na mijn dansles nog wat nababbelen met een vriendin”, vertelt Hedwig. “Achter de toog stond een bijzonder knappe en lieve jongen met groenbruin­e ogen. Ik werd stapelverl­iefd op hem. Jammer genoeg had hij niet door dat ik hem zag zitten, dus ben ik hem maar beginnen te ‘stalken’ aan de toog. Ik kwam nu vier keer per week langs, op alle avonden dat Kris er werkte. Uiteindeli­jk is zijn frank dan toch gevallen!”

“Voor mij was Oberonn een bijjob, want ik werkte in de IT-wereld. Ik was dus alleen ’s avonds daar”, lacht Kris. “Ik was dus ook degene die de zaak moest sluiten. Daar hebben Hedwig en ik wat van geprofitee­rd om zelfs na sluitingst­ijd nog verder te spelen. Ons record was twee uur ’s nachts. Ons favoriete spel was en is ‘De Legende van Andor’. Dat spel heeft dan ook een grote rol gespeeld in ons huwelijk. Zo bedacht ik een variant op het spel waarmee ik Hedwig ten huwelijk heb gevraagd. Op het moment dat de prins zijn prinses een aanzoek doet, haalde ook ik mijn ring boven.” “Dat was voor mij een geweldig mooi en emotioneel moment”, zegt Hedwig. “Het spelbord van Andor hebben we daarna op ons huwelijksf­eest ook gebruikt als gastenboek. Dat heeft dan ook een ereplaats gekregen in ons liefdesnes­tje.”

 ??  ?? Kris bedacht een variant ‘op De Legende van Andor’ , het favoriete spel van het koppel, en vroeg Hedwig zo ten huwelijk.
Kris bedacht een variant ‘op De Legende van Andor’ , het favoriete spel van het koppel, en vroeg Hedwig zo ten huwelijk.
 ??  ??
 ??  ?? De vonk tussen Ludwig en Kris sprong over door hun liefde voor spelletjes.
De vonk tussen Ludwig en Kris sprong over door hun liefde voor spelletjes.
 ??  ?? Het spelbord van hun lievelings­spel gebruikte het koppel als gastenboek op hun trouwfeest.
Het spelbord van hun lievelings­spel gebruikte het koppel als gastenboek op hun trouwfeest.
 ??  ?? “Omdat ik de zaak moest sluiten, konden Hedwig en ik soms tot na sluitingst­ijd verder spelen”, zegt Kris.
“Omdat ik de zaak moest sluiten, konden Hedwig en ik soms tot na sluitingst­ijd verder spelen”, zegt Kris.
 ??  ?? “Kris had niet door dat ik hem zag zitten, dus ben ik hem beginnen ‘stalken’ aan de toog”, zegt Hedwig.
“Kris had niet door dat ik hem zag zitten, dus ben ik hem beginnen ‘stalken’ aan de toog”, zegt Hedwig.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium