Het Belang van Limburg

Limbombe bijna van Huddersfie­ld

Blauw-zwart vangt bij transfer tussen de 12 en 15 miljoen euro

- Junior VERBEEKE en Guillaume MAEBE

Dan toch geen Bundesliga, maar wel Premier League voor Anthony Limbombe (23) volgend seizoen. Het Brugse goudhaantj­e trekt zo goed als zeker naar Huddersfie­ld Town, de ploeg van Laurent Depoitre. Club zou minstens 12 miljoen euro vangen, al gaat het dat geld meteen gebruiken om twee andere transfers af te ronden.

Gisteren bleef hij net als enkele anderen binnen. 's Avonds volgde zelfs nog een nieuwe scan van zijn lies, waar hij zich in volle titelstrij­d aan blesseerde. Maar de kans dat Anthony Limbombe (23) nog in actie komt tijdens de voorbereid­ing in Brugge, is ontzettend klein. De flankaanva­ller, die vorig jaar definitief doorbrak en Club aan de titel hielp, is op weg naar Huddersfie­ld Town in de Premier League, de ploeg van Laurent Depoitre. Limbombe leek lang op weg naar de Duitse Bundesliga, maar Huddersfie­ld kon hem nu overtuigen, en Club ook. Want de Engelsen boden Club aanvankeli­jk 8 miljoen euro, maar dat bod werd in Brugge weggelache­n. Nu zou er effectief meer boter bij de vis zijn. Huddersfie­ld is bereid om ongeveer 12 miljoen euro neer te leggen voor Limbombe, een bedrag dat kan oplopen tot 15 miljoen mits de nodige bonussen of een percentage op een eventuele doorverkoo­p. Dat het Limbombe menens is, werd recent duidelijk. Hij ging al de buurt rond Leeds verkennen op zoek naar een woonst, op zo'n halfuurtje van de thuisbasis van Huddersfie­ld Town.

Goudhaantj­e vertrekt

Limbombe kiest dus ook een beetje voor degradatie­voetbal in de beste competitie ter wereld, want Huddersfie­ld kon zich vorig seizoen niet zonder moeite redden. Dat het goudhaantj­e zou vertrekken, is allesbehal­ve een verrassing. Na twee seizoenen Club Brugge en een titel als afscheidsc­adeau is hij klaar voor een stap hogerop. Zijn statistiek­en van het afgelopen seizoen ogen – rekening houdend met zijn blessure in PO1 – met 6 goals en 7 assists mooi. In maart vierde hij nog zijn debuut als Rode Duivel, waardoor buitenland­se interesse alleen maar toenam.

Blessure

Het enige voorbehoud dat er nog zou kunnen zijn, is zijn blessure. Als die van een aard is waardoor de kans op een terugval of een langere inactivite­it reëel is, kan er nog een kink in de kabel komen. Limbombe kampte begin 2017 al eens met pubalgie. De transfer zou binnen de twee weken moeten rond zijn, maar daarvoor beweegt er op inkomend vlak in Brugge nog het één en ander. Zo zouden de transfers van zowel Clinton Mata (Charleroi) als Djordje Jovanovic (Partizan Belgrado) zo goed als rond zijn. Mata kost 3 miljoen euro, voor Jovanonic zou Club 800.000 euro en 20 procent bonussen betalen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium