Het Belang van Limburg

Eindelijk prijs voor Sofie Gielen

-

Zeven jaar heeft Sofie Gielen moeten wachten op een nieuwe zege. Op de dressuurwe­dstrijd van de Kempische Regionale in Kuringen ging haar langverwac­hte droom in vervulling. “Het was geleden van mijn ponyperiod­e”, lacht Sofie. “Mijn eerste paard Albatros was te gestressee­rd om deftige resultaten te boeken. Vorig jaar kochten mijn ouders dan Fürstenspi­el M waarmee het hele eerste jaar mocht experiment­eren. Dit jaar voel ik dat wij op elkaar ingespeeld geraken. De laatste weken was het een net-niet-verhaal, maar de vooruitgan­g was merkbaar. Ik leer vooral veel bij tijdens de clinics, waar mijn ouders en ik naartoe gaan. Tijdens mijn trainingen probeer ik de oefeningen uit te voeren onder het goedkeuren­d oog van papa Luc, die mij bijstuurt. Ik hoop nu vertrokken te zijn voor een succesvol seizoen.”

In de hoogste proef ging de zege naar Viviane Dirkx (Venice) die dit seizoen haar zesde overwinnin­g achter haar naam schreef.

Jessie De Reydt lijkt haar zinnen gezet te hebben op verschille­nde jumpingkam­pioenschap­pen van de Kempische Regionale. Vorige week won zij de tweede van de vier manches in Seniors B (105) met First Lady van de Molendreef. En in Diepenbeek was ze de beste in Serie 1 (115) met Close Up of Cavallini. In een barrage met twaalf bleven slechts vier combinatie­s foutloos. De Reydt klokte ruim twee seconden sneller af dan Dorien Engelen (Kinte van de Grauwe Berg) en Sana Grondelaer­s (Fallute). “Het is wel uniek dat First Lady en Close up dezelfde vader hebben en ook dezelfde kwaliteite­n vertonen. Vorig jaar sprong ik met Close up van de Molendreef nog in serie 2 (120), maar ik voelde dat hij zijn topjaar achter de rug had. Aangezien ik hem als tweejarig veulen al op stal heb, wilde ik hem niet forceren en heb ervoor gekozen om een niveau te zakken. Ik zou graag nog enkele jaren plezier van hem hebben. Deze hoogte kan hij nog gerust aan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium