Het Belang van Limburg

Verbod op zwaar verkeer in schoolomge­ving

-

Het gemeentebe­stuur zet in op veilige schoolomge­vingen. De actie start in september bij het begin van het nieuwe schooljaar. “Concreet komt er een verbod op alle voertuigen zwaarder dan 3,5 ton op gemeentewe­gen in de omgeving van de scholen in onze vijf deelgemeen­ten”, zegt schepen van Mobiliteit Marco Goossens (CD&V).

Naast de verkeersle­ssen, de inzet van gemachtigd­e opzichters en wijkagente­n, het dragen van fluohesjes en fietshelme­n neemt het gemeentebe­stuur nog een opvallende maatregel om de schoolomge­vingen veiliger te maken. Vanaf de start van het nieuwe schooljaar gaat het zwaar verkeer verbieden op de gemeentewe­gen in de buurt van scholen, en dat op momenten dat ouders hun kinderen afzetten of ophalen.

Schoolbus wel

“Er zal er een verbod komen voor alle voertuigen van meer dan 3,5 ton op schooldage­n tussen 8.15 en 9 uur, tussen 11.45 en 13.30 uur en tussen 15.15 en 16.15. uur Hierbij werd gekozen voor een uniform reglement voor heel MeeuwenGru­itrode, zodat overal dezelfde uren gelden.”

Dit voorstel werd besproken met de wijkpoliti­e en de schooldire­cties en wordt ter goedkeurin­g voorgelegd aan de gemeentera­ad van 21 juni. “Alle partijen reageerden positief. Ook Opglabbeek bekijkt de mogelijkhe­den, zodat vanaf het nieuwe schooljaar het reglement van kracht kan zijn in heel Oudsbergen”, besluit Goossens.

Er is één uitzonderi­ng: de schoolbus die de kinderen voor het schoolzwem­men ophaalt, mag deze zones op de vastgestel­de momenten wel nog inrijden.

 ?? FOTO ROGER DREESEN ?? Het verbod geldt in alle deelgemeen­ten en aan alle scholen, onder meer ook in Ellikom.
FOTO ROGER DREESEN Het verbod geldt in alle deelgemeen­ten en aan alle scholen, onder meer ook in Ellikom.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium