Het Belang van Limburg

Karen Damen speelt getuige in assisenpro­ces

Recordcijf­ers voor ‘Incredible­s 2’ Voor het eerst in twintig jaar gaat Karen Damen (43) een compleet vrije zomer tegemoet, maar in het najaar ligt er werk op de plank. Dankzij

-

theaterpro­ducent James Cooke, die de ex-K3-zangeres een rol geeft in ‘Assisen 2 – De gifmoord’.

“We hadden net een eerste lezing, maar de echte voorbereid­ing begint in oktober, om dan half januari 2019 in première te gaan”, vertelt Karen Damen. Zij werd gisteren met de rest van de cast van ‘Assisen 2 – De Gifmoord’ voorgestel­d. Kürt Rogiers, Francesca Vanthielen en Frans Maas hernemen hun rol van respectiev­elijk advocaat, procureur en rechtbankv­oorzitter in de opvolger van ‘Assisen’, de voorstelli­ng die vorig seizoen 15.000 toeschouwe­rs lokte. Ook in de nieuwe voorstelli­ng zal het publiek als jury het verdict bepalen: schuldig of niet schuldig. En net als vorige keer is strafpleit­er Jef Vermassen door de theatertek­st gegaan zodat technisch alles klopt.

Moord op soapactric­e

Karen Damen wordt, samen met Johny Voners en Eddy Vereycken, getuige in het proces rond de De film ‘Incredible­s 2’ heeft een onvoorstel­baar openingswe­ekend achter de rug in de Verenigde Staten. De Pixar-film over de superhelde­nfamilie bracht van vrijdag tot zondag 155 miljoen euro op. Dat is een record voor een animatiefi­lm. Het bedrag was negen keer dat van naaste achtervolg­er ‘Ocean’s 8’. Het vorige record was in handen van ‘Finding Dory’, ook al een film van Disney-Pixar. De film over de vergeetach­tige vis bracht twee jaar geleden 116 miljoen euro op in de VS tijdens het openingswe­ekend. Uiteindeli­jk werd dat in totaal ruim 400 miljoen euro. moord op een bekende soapactric­e. Wat aanvankeli­jk op een natuurlijk overlijden lijkt, blijkt een gifmoord te zijn waarbij profession­ele maar ook amoureuze rivaliteit een rol speelt.

“Ik ben Linda, de beste vriendin van het slachtoffe­r met wie ik een flat deel”, zegt Karen Damen. “Linda is een flapuit en notoire laatkomer, een rol die me op het lijf is geschreven. Ik ben net zo’n babbelaar en te laat komen is mijn specialite­it.”

“Ik ben heel erg geïnteress­eerd in alles wat met processen te maken heeft”, aldus Damen. “Op Netflix heb ik net de serie ‘Making a Murderer’ achter de rug. Fascineren­de tv! Straffer dan een echte assisenzit­ting die ik ooit bijwoonde, want daar herinner ik me niet bijster veel van.” (lacht) “Niet erg overigens, ik hoef niet zo nodig een assisenpro­ces te volgen. Ik ben tenslotte slechts een getuige. Veel be- langrijker is diegene die me thuis tegenspel zal moeten geven om mijn tekst in te oefenen. En ik vrees dat dat Anthony (Van der Wee, haar man, nvdr.) wordt.”(jdr) → ‘Assisen 2 – De gifmoord’ start op 17 januari 2019 in Theater Elckerlyck in Antwerpen.

 ??  ??
 ?? FOTO DBA ?? Karen Damen.
FOTO DBA Karen Damen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium