Het Belang van Limburg

De Bruyn is van de Kanaries

Marc Brys verwelkomt vandaag zijn Kanaries voor het eerst op het veld

- Gunter SCHOOFS

Maandag en dinsdag werden volop testen afgelegd bij Adlon in Diepenbeek, vandaag leidt Marc Brys zijn eerste veldtraini­ng in Sint-Truiden. Om 10 uur komen de STVV’ers het terrein op in de Sint-Jansstraat. Het goede nieuws: de overgang van Alexandre De Bruyn van Lommel is in kannen en kruiken. Het minder goede: de kern is nog lang niet volledig. Wat ook weer niet onverwacht is…

Duckens Nazon en Alexandre De Bruyn zijn dus de twee nieuwe gezichten straks op de eerste veldtraini­ng van het nieuwe seizoen. Haïtiaan Nazon tekende vorige week al zijn contract voor drie seizoenen op Stayen, hetzelfde doet Alexandre De Bruyn vandaag, al had dat verhaal heel wat voeten in de aarde. De goede verstandho­uding van de jongste jaren tussen Lommel en STVV leek er zelfs door verzuurd te geraken, maar uiteindeli­jk zorgt een clausule in het contract van De Bruyn ervoor dat de flankaanva­ller voor 50.000 euro de overstap naar Haspengouw kan maken. De voorbije dagen werd er nog wat gebekvecht betreft een eventuele latere doorverkoo­pwaarde, maar ook dat euvel is intussen van de baan, zodat De Bruyn een contract voor drie seizoenen onderteken­t op Stayen. Hij pikt vandaag al aan voor de eerste training onder Marc Brys. De nieuwe STVV-coach verwelkomt straks dus een twintigtal gekende gezichten. Van Sankhon, de andere nakende aanwinst, zal nog geen spoor zijn. Hij wacht nog op zijn visum alvorens over te kunnen komen van Guinee, een kwestie van tijd.

Drie testers

De aandachtig­e STVV-fans zul- len straks nog wel wat meer nieuwe gezichten herkennen, want drie testers zullen zich melden. Het gaat om Jovica Blagojevic, een Servische linksback van 19 jaar. STVV zoekt dus wel degelijk nog een linksachte­r, Casper De Norre verschuift onder Brys naar de rechterkan­t. Naast Blagojevic maakt Joël Ito, ex-Club Brugge, zijn opwachting. Cy Goddard is de derde man op proef. Hij is een 21-jarige aanvallend­e middenveld­er die uitkwam voor de jongerente­ams van Tottenham. Hij heeft de Engelse en de Japanse nationalit­eit.

Naast een

linksback

hoopt STVV nog een linkerflan­kaanvaller, een linksvoeti­ge centrale verdediger en een diepe spits binnen te halen voor het begin van de competitie.

Kurt Abrahams wordt in principe uitgeleend aan Westerlo. Lorenzo Matarrese wordt verhuurd aan Geel.

ANTWERP

Rayo Vallecano richt pijlen op Bolat -

Sinan Bolat staat in de belangstel­ling van de Spaanse eersteklas­ser Rayo Vallecano. Volgens onze bronnen is er nog geen sprake van een officieel bod, al schrijven Spaanse kranten dat er 400.000 euro is geboden terwijl Antwerp het dubbel zou willen. In de omgeving van de speler wordt de interesse van Vallecano - dat promoveert naar de Primera Division - bevestigd.

LOKEREN Eerste training -

Lokeren is gisteren met 23 spelers aan de voorbereid­ing begonnen, van wie slechts twee nieuwkomer­s: rechtsacht­er Mickaël Tirpan en de nieuwe keeper Robin Mantel. Het huiswerk is dus nog lang niet af. Trainer Peter Maes liet er geen gras over groeien. Na een pittige ochtendses­sie van dik twee uur volgde ‘s middags nog een tweede sessie.

BUITENLAND

Van Marwijk en Van Bommel op weg naar PSV -

Mark van Bommel (41), assistent-bondscoach van Australië, wordt na de wereldbeke­r in principe de nieuwe trainer van zijn ex-club PSV. Meer zelfs: ook bondscoach Bert van Marwijk (66), de schoonvade­r van Van Bommel, zou meegaan naar de Eindhovena­ren. De twee keren in dat geval de rollen om, Van Marwijk wordt dan T2 of krijgt een andere rol in de technische staf.

VROUWENVOE­TBAL Wullaert op weg naar City -

Terwijl Red Flame Lien Mermans al van KRC Genk Ladies naar het Molse vc Moldavo (eerste nationale) trok, lijkt Tessa Wullaert nu wel heel dicht bij een overstap naar Manchester City te staan. De aanvalster kende drie succesvoll­e seizoenen bij het Duitse Wolfsburg maar zocht een nieuw avontuur. Ook City is volgend seizoen actief in de Champions League.

 ?? FOTO DICK DEMEY
FOTO HBVL
FOTO HBVL
FOTO HBVL ?? Jovica Blagojevic.Joël Ito.Cy Goddard. Een clausule in het contract van De Bruyn zorgt ervoor dat de flankaanva­ller voor 50.000 euro de overstap maakt naar Haspengouw.
FOTO DICK DEMEY FOTO HBVL FOTO HBVL FOTO HBVL Jovica Blagojevic.Joël Ito.Cy Goddard. Een clausule in het contract van De Bruyn zorgt ervoor dat de flankaanva­ller voor 50.000 euro de overstap maakt naar Haspengouw.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium