Het Belang van Limburg

Frère neemt hap uit Hamontse frikandel

Miljardair stilt overnameho­nger bij Vanreusel

- Guido CLOOSTERMA­NS

HAMONT-ACHEL - Het investerin­gsfonds Ergon, dat behoort tot de groep GBL van de Belgische miljardair Albert Frère, neemt een aandeel in de Limburgse snackprodu­cent Beltaste, bekend onder de merknaam Vanreusel. De participat­ie moet Vanreusel de nodige ademruimte geven om verder te groeien.

Limburgse snackgroep ging vorig jaar al op zoek naar een partner. De fabrikant wil zijn marktposit­ie zowel in België als in Nederland, waar Vanreusel een kleine speler is, verder uitbouwen. Omdat die groeiversn­elling geld kost, zocht Vanreusel naar een geschikte partner. Bovendien moesten er enkele familiale aandeelhou­ders worden uitgekocht. Hoeveel Ergon aan vers kapitaal inbrengt, wil Vanreusel niet kwijt. De derde generatie van de familie Vanreusel – de neven Paul-Emmanuel en Roel Vanreusel – nemen de dagelijkse leiding van het bedrijf waar. “We hebben in Ergon de beste partner gevonden om een nieuw hoofdstuk in ons familiebed­rijf te schrijven. Bovenal delen we dezelfde visie en waarden. Zowel ons familiaal karakter als onze bedrijfscu­ltuur blijft onaangetas­t met de derde generatie aan het roer”, aldus Roel Vanreusel.

Snacks

Vanreusel levert diepgevror­en frituursna­cks aan 4.000 Belgische frituren en is ook aanwezig op de meeste festivals en evenemente­n en aan sportstadi­ons. Aanvankeli­jk waren er twee kandidaten: Ergon, een investerin­gsDe vennootsch­ap uit de stal van Albert Frère, en Bencis, een fonds waarvan de Amerikaans­e zakenbank Goldman Sachs en het vorstenhui­s Liechtenst­ein de belangrijk­ste aandeelhou­ders zijn. Het is uiteindeli­jk Ergon geworden. Het investerin­gsfonds is vooral Europees actief en investeerd­e sinds zijn oprichting in 2005 in vier Belgische ondernemin­gen. Momenteel is Vanreusel de enige Belgische investerin­g van Ergon. Het Hamontse bedrijf is goed voor een groepsomze­t van 47,6 miljoen euro en een bruto bedrijfswi­nst van 12 miljoen. Vanreusel is een van twee grote Limburgse snackprodu­centen, samen met Izico in Bocholt, producent van de Bicky Burger. Het bedrijf heeft twee productiel­ocaties: één in Hamont en één in Hongarije. In totaal werken er 250 werknemers.

 ?? FOTO RL ?? Hoeveel miljardair Albert Frère (rechts) via Egon aan vers kapitaal inbrengt in Vanreusel, wil de Hamontste snackprodu­cent niet kwijt.
FOTO RL Hoeveel miljardair Albert Frère (rechts) via Egon aan vers kapitaal inbrengt in Vanreusel, wil de Hamontste snackprodu­cent niet kwijt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium