Het Belang van Limburg

Ronaldo en Spanje met de hakken over de sloot

Beide landen maken het spannend in groep B

- Guillaume MAEBE

Hij en hij alleen zal de reden zijn dat Portugal iets bereikt op dit WK. Terwijl zijn ploegmakke­rs speelden als een modaal zesje, zorgde Cristiano Ronaldo voor de muziek. Ongehinder­d mocht hij na vier minuten zijn vierde treffer van het toernooi maken. De doodsteek voor een overigens sterk Marokko, dat zo’n vroege uitschakel­ing niet verdiende. Helaas, CR7 kent geen medelijden.

Die GOAT gaat een dingetje blijven, hoor. De match was nog niet begonnen of Ronaldo trok in de catacomben al alle aandacht naar zich. Net als na zijn eerste goal tegen Spanje wreef hij ostentatie­f over zijn kin, een kin waar hij wat haar had laten staan. Een goatee. Een sikje om stiekem nog maar eens te willen tonen wie nu de Greatest Of All Time is? “Nee, hoor”, knipoogde hij het weg. “Dit is gewoon een grapje met Ricardo Quaresma. Vrijdag voor de match tegen Spanje zaten we in de sauna, scheerde ik me en liet ik dat sikje staan. Ik beloofde hem dat, als ik zou scoren, ik het voor de rest van het toernooi zou laten staan. Het brengt geluk.” We geloven het. Scheren in de sauna, zo’n verhaal verzin je inderdaad niet.

Het sikje bracht Ronaldo ook geluk. Helemaal vrijstaand kopte hij al vroeg de enige treffer van de match binnen. Genoeg voor een zwak en defensief Portugal om het goed combineren­de Marokko te verslaan en nu al naar huis te sturen. Genoeg frustreren­d voor de Marokkaans­e fans om Ronaldo een wedstrijd lang op de korrel te nemen en geregeld ‘Messi, Messi!’ te scanderen. Maar zoiets deert de aanvaller van Real Madrid al helemaal niet meer. Ronaldo haspelde zijn wedstrijdj­e af. In de tribune pronkte zijn wederhelft Georgina Rodriguez intussen trots met een ring met nogal uitgesprok­en diamant. Zo’n verloving tussendoor kon er ook wel nog bij.

Met zijn 85ste interlandg­oal bereikte Ronaldo ook een nieuwe mijlpaal. Hij is nu de Europeaan met de meeste treffers voor zijn nationale ploeg ooit. Nog één iemand staat tussen hem en de status van meest doeltreffe­nde ter wereld. De Iraniër Ali Daei, goed voor 109 treffers. In zijn huidige vorm wordt hem bijhalen een eitje.

Verloving tussendoor?

PORTUGAL: Patrício, Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro, Silva, Moutinho, Carvalho, Mário, Guedes, Ronaldo.

MAROKKO: Mohand, Dirar, Benatia, da Costa, Hakimi, Amrabat, El Ahmadi, Belhanda, Boussoufa, Ziyech, Boutaïb. VERVANGING­EN: 59’ Silva door Martins, 69’ Boutaïb door El Kaabi, 70’ Mário door Fernandes, 75’ Belhanda door Carcela, 86’ El Ahmadi door Fajr, 89’ Moutinho door Silva. DOELPUNTEN: 4’ Ronaldo 1-0.

GELE KAARTEN: 40’ Benatia, 90’ A. Silva. TOESCHOUWE­RS: 78.011. SCHEIDSREC­HTER: Mark Geiger (VS).

STAND GROEP B

B1 B2 3 4

Portugal Spanje Iran Marokko MWV G 2 1 0 1 2 1 0 1 2 1 1 0 2 0 2 0

 ?? FOTO AP ?? Cristiano Ronaldo is nu de Europeaan met de meeste treffers voor zijn nationale ploeg ooit. 4-3 4-3 1-1 0-2 4 4 3 0
FOTO AP Cristiano Ronaldo is nu de Europeaan met de meeste treffers voor zijn nationale ploeg ooit. 4-3 4-3 1-1 0-2 4 4 3 0
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium