Het Belang van Limburg

“Auto’s van de toekomst rijden op water”

Lars is 8 jaar en schreef mee aan Wondere Pluim

- Rudi SMEETS

“Hij zit constant in de boeken, want dat vindt hij veel leuker dan een tablet”, zegt Anke, de mama van Lars De Croock. De achtjarige jongen zit in het tweede leerjaar van basisschoo­l Merlijn in Tongeren en doet niets liever dan lezen.

Om even bij stil te staan: hij heeft al alle delen van Harry Potter van J.K. Rowling verorberd. In het creatieve schrijfpro­ject MoMeNT van de Wondere Pluim werd hij in zijn leeftijdsc­ategorie laureaat met een verhaal over de toekomst.

Fantasie

“Ik fantaseer graag over hoe het later gaat zijn”, zegt hij. “Ik weet niet precies wat en hoe, maar er gaat nog heel veel veranderen. Ik denk dat we in de toe- komst gaan rijden met een auto die wordt aangedreve­n door een watermotor, al vraag ik me af of die wel genoeg kracht gaat kunnen ontwikkele­n. Nochtans moet er iets gebeuren om de natuur te redden, want de vervuiling van de aarde is echt niet goed voor onze gezondheid.”

Dahl

Door ‘De Wondere Pluim’ heeft Lars de smaak van het schrijven te pakken gekregen. “Ik deed dat al graag, hoor, maar dit geeft me nog meer zin. En natuurlijk ga ik veel blijven lezen. Favorieten? Harry Potter, uiteraard, maar ook de boeken van Roald Dahl vind ik cool. ‘Sjakie en de chocoladef­abriek’, bijvoorbee­ld, en ‘Sjakie en de grote glazen lift’.”

→ Expo 36 winnende teksten van MoMeNT van de

Wondere Pluim, Praetorium van 25/06 tot 1/09

 ?? FOTO LUC DAELEMANS ??
FOTO LUC DAELEMANS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium