Het Belang van Limburg

“Soms blijven we maar hollen”

Loena is 16 jaar en houdt een pleidooi voor tijd

- Rudi SMEETS

Een schooljaar lang buiten de schooluren tijd investeren in een theaterpro­ductie? Voor een tiener is dat in WhatsApp- en Facebookti­jden geen evidentie. Toch liet de 16-jarige Loena Nelissen uit Tongeren zich overhalen om samen met vier leeftijdsg­enoten - één uit Tongeren, drie uit Maastricht - tijd vrij te maken voor MoMeNT. Het uitgangspu­nt: hoe ervaar je de druk van buitenaf op je vrije tijd?

“Ik heb hard getwijfeld om eraan te beginnen”, zegt Loena, die in VIIO Tongeren het vierde jaar Ondernemen en Communicat­ie volgt. “Ik doe vrijwillig­erswerk en speel harp. In combinatie met mijn studies is dat meer dan genoeg om mijn dagen te vullen, maar nu ben ik blij

dat ik op het voorstel ben ingegaan.”

Muziek

“Op basis van gesprekken en geleide improvisat­ies met mij en de vier anderen schreef theatermaa­kster Els Roobroeck een tekst, die werd omgezet in een muzikale compositie van Kwinten Mordijck.”

Besef

“Toen we er op het podium mee aan de slag gingen, vond ik het gegeven steeds boeiender. Soms blijf je maar hollen omdat je niet stilstaat bij het begrip tijd. Dankzij deze ervaring ben ik me er al veel meer van bewust dat het goed is om af en toe een pas op de plaats te maken.”

→ Pleidooi voor TIJD, De Velinx – 10, 11 en 12

augustus om 20 uur, toegang: 5 euro

 ?? FOTO LUC DAELEMANS ??
FOTO LUC DAELEMANS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium