Het Belang van Limburg

“Alleen zitten is niks voor mij”

Jenny is 85 jaar en zingt in het TIJDelijk Koor

- Rudi SMEETS

“Het leven heeft me niet gespaard, maar ik probeer zo optimistis­ch mogelijk in het leven te staan en geef nooit op”, zegt Jenny Driesen, die in woonzorgce­ntrum De Motten verblijft. Ze is 85, maar haar gedachten zijn nog zo helder als kristal. De wekelijkse repetities voor het TIJDelijk zangkoor van MoMeNT vindt ze iets om steeds naar uit te kijken.

“Je moet bezig blijven. Ja, ook geestelijk. Daarom is het goed dat we een twintigtal liedjes uit het hoofd moeten leren. Dat lukt me nog aardig, hoor. Trouwens, veel van die nummers ken ik nog van vroeger, zoals ‘Twee ogen zo blauw’. Waar is de tijd?”

Canada

Jenny Driesen is een geboren en getogen Tongerse, maar woonde elf jaar in Canada. “Mijn man en ik gingen een week naar daar om zijn broer te bezoeken. Kreeg hij daar toch geen job in de vastgoedse­ctor aangeboden, zeker? Hij sprak vier talen, dat vonden ze geweldig. Van 1960 tot 1971 beleefden we een buitengewo­on mooie tijd, maar we keerden terug omdat hij moest geopereerd worden aan de rug. Van ziekteverz­ekering was daar nauwelijks sprake. Daarom vonden we het beter om die dubbele ingreep in België te laten uitvoeren. Ik heb lange tijd heimwee gehad.”

Meteen mee

Vier jaar geleden overleed haar echtgenoot. “Hij was tegen bejaardent­ehuizen, maar ik heb me hier vanaf het eerste moment goed gevoeld. Alleen zitten is niks voor mij, ik heb graag contact met mensen. Dat is ook de reden waarom ik me direct aangesprok­en voelde toen ze kandidaten zochten voor het tijdelijke koor.”

→ TIJDelijk koor, 30 september 15 uur, De Velinx –

toegang: 5 euro

 ?? FOTO LUC DAELEMANS ??
FOTO LUC DAELEMANS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium