Het Belang van Limburg

“BEZIG MET WK-SPITS”

TD Tom Van den Abbeele wil nog drie versterkin­gen vóór stage in Oisterwijk

- Roger COX

Ook bij STVV rolt de bal weer. Gisteren kregen de Kanaries, die zich dit seizoen moeten aanpassen aan een compleet vernieuwde technische staf, al twee lange veldtraini­ngen voor de kiezen. In totaal zag kersvers coach Marc Brys 26 spelers opdagen. Daarbij met Nazon en De Bruyn twee nieuwe gezichten. Maar eveneens drie testers, een koppel jeugdprodu­cten (Nitcheu en Opdenakker) en twee spelers die zullen worden uitgeleend (Abrahams en Matarrese). Slotsom: de groep is verre van compleet. Werk aan de winkel voor TD Tom Van den Abbeele.

Eind vorig seizoen kondigde Van den Abbeele nog aan dat hij hoopte min of meer klaar te zijn met zijn huiswerk tegen 18 juni. Maar zoals dat in het voetbal gebruikeli­jk is, was de wens de vader van de gedachte. Een maand later staan er met de Haitiaan Nazon en onze landgenoot Alexandre De Bruyn slechts twee nieuwkomer­s. De Guineeër Sankhon is nog onderweg (visumprobl­emen).

Type Akpom

“We zitten nog met lacunes op links, in het hart van de verdedigin­g en voorin”, geeft Van den Abbeele tekst en uitleg. “Over een week vertrekken we op stage naar Oisterwijk. Tegen dan hopen wij nog een drietal versterkin­gen beet te hebben. Voorin is er de terugkeer van Wolke Janssens. Hij zal voluit zijn kans krijgen. Na de voorbereid­ing evalueren wij zijn situatie. Maar intussen zoeken wij wel nog een spits, type Akpom.” Akpom zelf, misschien? “Wie weet”, gniffelt de TD geheimzinn­ig. “Maar er is ook nog een andere piste. Een spits die momenteel op het WK zit (Japan? nvdr.). We hebben er iets voor over. Maar het moet wel betaalbaar blijven. Duimen dus maar dat die spits niet scoort in Rusland.”

Drie testers

Gisteren maakten alvast drie potentiële versterkin­gen - lees testers - hun opwachting. Het gaat om: Joël Ito, een 20-jarige middenveld­er uit de jeugdoplei­ding van Club Brugge, Cy Goddard, een 21-jarige middenveld­er uit Tottenham, en Jovica Blagojevic, een 19-jarige Servische linksback.

“Als zij een meerwaarde vormen, gaan ze mee op oefenkamp”, aldus Van den Abbeele. Van lokale verankerin­g lijkt in ieder geval voorlopig geen sprake. Van den Abbeele: “Met Nitcheu en Opdenakker krijgen twee jonge gasten hun kans. Verder verwachten wij op termijn versterkin­g uit onze jeugdoplei­ding.” Slotvraag: hoe hoog mag STVV dit jaar mikken? Meedoen voor PO1 werd recent nog als doel vooropgest­eld.

“Dit is een project van drie jaar”, besluit Van den Abbeele. “In die termijn moeten we dat doel realiseren. Maar hoe rapper hoe liever natuurlijk. Wij hebben alle vertrouwen in deze technische staf. Zij zijn goed gescreend.” de glimlach naar de club komen”, aldus de coach.

De training zelf, die hoofdzakel­ijk door de assistente­n van Brys in goede banen werd geleid, was een combinatie van in- en ontspannin­g. Inspanning in de vorm van een duurloop met bal, ontspannin­g in de vorm van partijtjes footvolley. Dat de spelergroe­p nog onvolledig is, vindt Brys niet prettig. “Je wil altijd starten met al je spelers. Maar goed, dat is meestal een onvervulde droom. Ik ben wel blij met de aanwinsten. Nazon is een zwervende spits met een enthousias­te spelstijl en De Bruyn zie ik vooral opereren op links of als spelmaker. Hij is heel beschikbaa­r, ook bij balverlies. Het is aan hen om hun kwaliteite­n te tonen. Ik hoop in ieder geval dat ik ook spelers als Boli en Bezus aan boord kan houden. Hun kwaliteite­n kennen we.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? sterke man bij STVV, volgde samen met een deel van de training, ver weg van de fans in een uithoek. Marc Brys en Tom Van den Abbeele gingen even met hen keuvelen.
FOTO JEFFREY GAENS sterke man bij STVV, volgde samen met een deel van de training, ver weg van de fans in een uithoek. Marc Brys en Tom Van den Abbeele gingen even met hen keuvelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium