Het Belang van Limburg

Werken aan bruggen over Albertkana­al stilgelegd

Problemen met wegdek brengen planning in gevaar

- Zahra BOUFKER

Al twee weken liggen de werkzaamhe­den stil voor de verhoging van de bruggen over het Albertkana­al in Heusden Zolder. Oorzaak is een probleem met het wegdek. Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer en De Vlaamse Waterweg nv voldoen de al geleverde werken niet aan de kwaliteits­norm. Samen met de aannemer wordt naar een oplossing gezocht.

Guillaume P. rijdt elke dag voorbij de werken aan het Albertkana­al in Heusden-Zolder. Het viel hem op dat er de jongste tijd geen activiteit is aan de werken aan de verhoging van de bruggen aan de E314 in Heusden-Zolder: “In verhouding met de belangrijk­heid van het kruispunt ligt het tempo van de werken bijzonder laag. Spijtig dat hier niet over gecommunic­eerd wordt en dat we zelf op zoek moeten gaan naar informatie.”

Kort op de bal

Veva Daniels van het Agentschap Wegen en Verkeer bevestigt dat er een probleem is. Het gaat om de werken die één van de aannemers heeft uitgevoerd. Het wegdek is helemaal uitgefrees­d. “Maar de kwaliteit van het geleverde werk aan het wegdek van de brug voldoet op dit moment niet aan de eisen”, zegt Veva Daniels. “We spelen hier kort op de bal om die kwaliteit strikt te bewaken. We zijn nu aan het onderhande­len met de betrokken aannemers en De Vlaamse Waterweg nv. We willen op korte termijn een oplossing vinden. Binnenkort kunnen we de concrete vertraging­stermijn meedelen. We hopen zo snel mogelijk te kunnen hervatten.”

Twee weken

Aannemer Deckx Algemene Ondernemin­gen nv uit Dessel is voorzichti­g met zijn commentaar: “We willen samen met het Agentschap Wegen en Verkeer tot een oplossing komen om de werken op korte termijn te kunnen voltooien”, aldus de woordvoerd­er. Liliane Stinissen van De Vlaamse Waterweg nv: “De werken zijn inderdaad twee weken geleden stopgezet, omdat het brugdek een belangrijk onderdeel is. We kunnen niet aan de bruggen werken zolang dat niet in orde is. De planning hangt hier ook van af. Zowat 1,5 jaar geleden zijn de werken begonnen. Het was de bedoeling om na het bouwverlof de andere kant richting Nederland aan te pakken. Maar ik vrees dat dit niet gaat lukken. Tenzij de aannemer tijdens het bouwverlof verder werkt.”

 ?? FOTO ZB ?? Het wegdek van de E314 op de brug over het Albertkana­al is helemaal uitgefrees­d, maar de kwaliteit van het geleverde werk zou niet voldoen aan de eisen.
FOTO ZB Het wegdek van de E314 op de brug over het Albertkana­al is helemaal uitgefrees­d, maar de kwaliteit van het geleverde werk zou niet voldoen aan de eisen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium