Het Belang van Limburg

Maker Hasselts zwembad tekent ook voor Bloesembad

- Jozef CROUGHS

Het nieuwe Truiense Bloesembad zal gebouwd worden door S&R Group uit Heverlee, dat ook al het zwembad van Hasselt ontwierp. Het zwembad zal in het midden van een groot Sportpark Haspengouw liggen, met kunstgrasv­elden, een sporthal, buitenzwem­bad, ligweide en zwem- en visvijvers.

Sportpark Haspengouw: in 2020 zou het werkelijkh­eid moeten zijn in Sint-Truiden. Het park krijgt niet alleen een nieuw zwembad, maar ook een polyvalent kunstgrasv­eld, speeltuin, buitenzwem­bad, ligweide en ecologisch­e zwem- en visvijvers. Binnen is er onder meer ruimte voor een nieuwe sporthal, een gevechtssp­ort- en danszaal en brasserie.

Maar uiteraard dus ook een zwembad. Dat zal bestaan uit een sportbad met een aansluiten­d instructie­en doelgroepe­nbad. Dat laatste zal een verstelbar­e bodem hebben, waardoor ook mensen met een zorgbehoef­te er terechtkun­nen. Verder komt er een beperkte wellness, een wildwaterb­aan van 100 meter, een kindergolf­slagbad en een glijbaan.

30 maal 1,7 miljoen

“Het Bloesembad wordt toegankeli­jker, zal meer voorzienin­gen bieden en nog vaker open zijn”, zegt schepen van Sport Carl Nijssens (CD&V). “Toch zullen Truiense sporters niet meer moeten betalen dan nu.”

Het is de S&R Group uit Heverlee die Sportpark Haspengouw zal uitbouwen, via een publiek-private samenwerki­ng met de stad. S&R bouwde eerder ook al onder andere het zwembad van Hasselt. Voor het ontwerp, de bouw, de uitbating en het onderhoud van het zwembad betaalt de stad SintTruide­n jaarlijks zo’n 1,7 miljoen euro aan S&R, en dat voor een periode van 30 jaar. Sport Vlaanderen voorziet een subsidie van 888.000 euro. “Vandaag kost de uitbating van het zwembad de stad jaarlijks 1.950.000 euro, daartegeno­ver staan 450.000 euro inkomsten in eigen beheer.” Tegen het einde van het jaar wordt de bouwaanvra­ag ingediend. Als alles volgens plan verloopt, zullen de bouwwerken in het voorjaar van 2019 starten. De opening is voorzien voor eind 2020. Het huidige zwembad en de sporthal blijven zolang de opbouw duurt beschikbaa­r.

“Met Sportpark Haspengouw geven we Sint-Pieter, een plek met een sportief verleden, opnieuw een groene en gezonde toekomst”, besluit burgemeest­er Veerle Heeren (CD&V).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium