Het Belang van Limburg

Metalheads van Moments knallen in achtertuin

Nekspieren gemasseerd? Bodemke gelegd? Ja? Mooi, want vandaag knalt Graspop uit de startblokk­en, het WK der luide decibels. Tussen grote kleppers als Guns N’ Roses en Ozzy Osbourne, prijkt ook Moments uit Tessenderl­o. “We brullen niet zomaar wat in het ro

- Christof RUTTEN

De melodic hardcorema­nnen van Moments zijn niet nieuw in de scene. De band zag het levenslich­t in 2011 en bracht sinds de oprichting één full album uit en verschille­nde EP’s. Momenteel werkt de groep van mid-twintigers aan een nieuw album dat in het voorjaar van 2019 moet verschijne­n.

Jong talent

“De band heeft in die tijd verschille­nde bezettinge­n gehad, maar er zijn een aantal muzikale ingredi- ënten die altijd terugkeren”, zegt bassist Gert-Jan Vandervoor­t. “Zo proberen we altijd een goede melodie in onze muziek te verwerken en catchy refreinen. De teksten gaan over alledaagse dingen maar ook over thema’s op het wereldtone­el. ‘The Voiceless’ is een song waarmee we een stem proberen te geven aan iedereen die geen stem meer heeft in de wereld van vandaag. En ‘Heartless’ is een nummer dat ontstaan is naar aanleiding van de terreuraan­slagen. We brullen niet zomaar wat in het rond.”

De groep speelt vandaag op de Red Bull Music Stage in de Metal Dome. “Dankzij een wedstrijd waar we aan hebben meegedaan”, zegt Gert-Jan. “Tof dat Red Bull Music zo jonge bands een kans geeft.”

Zenuwen voor Graspop? “Gisteren op de repetitie viel dat nog mee, maar ik denk dat het toch even bib- beren gaat zijn als we onze intro horen op Graspop. Qua harde muziek is dit festival het hoogste wat je in België kan bereiken. Maar we zijn er ook wel klaar voor. We hebben er goesting in om te knallen in onze achtertuin.” De band is al wat gewoon: vorig jaar speelde het vijftal nog op Groezrock. “En ik denk dat we in België zowat in elk jeugdhuis hebben gespeeld. Plus: we hebben een aantal Europese tournees gedaan. Vorig jaar nog hebben we zo de paden gekruist met bands als Polar en Deez Nuts. Dat smaakt naar meer en het tilt ons weer net dat stapje hoger. We geven er allemaal een groot deel van ons verlof voor op, want muziek maken is onze passie.”

Een glimp Guns

Welke acts wil de band zelf nog checken op Graspop? “Zeker een glimp van Guns ‘n Roses: wie wil dat niet zien? En Iron Maiden is natuurlijk ook een boegbeeld. Maar ook bands als Rise Against – voor mij echt jeugdsenti­ment – en Madball willen we niet missen. Voor mij gaat het pas de tweede keer zijn dat ik naar Graspop ga, maar voor onze gitarist is het al de 15de keer. Doof ? Nee. Nog niet.”

Ik denk dat het toch even bibberen gaat zijn als we onze intro horen op Graspop Gert-Jan VANDERVOOR­T

Bassist Moments

 ?? FOTO KB PHOTOGRAPH­Y ?? Moments speelt vandaag om 16:30 in de Metal Dome op Graspop. Het festival is uitverkoch­t.Moments in actie in het buitenland: “Het gaat toch even bibberen zijn als we onze intro horen op Graspop.”
FOTO KB PHOTOGRAPH­Y Moments speelt vandaag om 16:30 in de Metal Dome op Graspop. Het festival is uitverkoch­t.Moments in actie in het buitenland: “Het gaat toch even bibberen zijn als we onze intro horen op Graspop.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium