Het Belang van Limburg

“Geen centen voor dure reizen”

- Ruben STEEGEN (lacht).”

LOMMEL - De Spaanse costa’s, een paar nachtjes naar de Ardennen of zelfs maar een daguitstap naar de zee. Jean Peeters (60) kon er lange tijd enkel van dromen. “Met een invalidite­itsuitkeri­ng blijft er op het einde van de maand bitter weinig meer over”, vertelt de Lommelaar, die dankzij ‘Rap op Stap’ tóch jaarlijks met vakantie kan.

Voor Jean in 2006 de werking van ‘Rap op Stap’ leerde kennen, was de Lommelaar nog nooit in het buitenland geweest. “Wel eens naar Nederland ja, maar voor verre reizen hadden mijn ouders geen geld. Wij waren thuis met vier kinderen en waren al dolgelukki­g als we op zondag naar het Zilvermeer mochten.” Door zijn gezondheid­sproblemen kwam er ook als volwassene weinig van reizen. “Ik kom rond van een invalidite­itsuitkeri­ng, maar als alleenstaa­nde is dat maar net genoeg om het einde van de maand te halen. Ik mag niet te gek doen, en voor verre reisjes zijn er al helemaal geen centen.” Toen Jean twaalf jaar geleden via ‘Rap op Stap’ een goedkope overnachti­ng in een Ardens vakantiepa­rk kon boeken, ging er een nieuwe wereld voor hem open. “Die paar dagen ertussenui­t waren een openbaring. Lekker eten, een ontspannen­de wandeling, goed slapen in een gedekt bed,…Op vakantie vergeet je even al je zorgen. Zalig, en zeker voor mensen met een beperkt budget is het soms broodnodig om de dagelijkse stress over geldzorgen even los te kunnen laten.”

Exotisch eiland

Sindsdien gaat er voor Jean geen jaar meer voorbij zonder ‘Rap op Stap’-vakantie. “Waar ik deze zomer naartoe ga? Ik ben nog maar net terug van de Spaanse badplaats Rosas, aan de Costa Brava. Een groepsreis met vol pension. En dat voor nauwelijks tweehonder­d euro. Van zulke vakanties geniet ik een heel jaar lang. Ik kijk nu al uit naar mijn volgende trip.” De afgelopen jaren haalde Jean zijn reisachter­stand ruimschoot­s in met vakanties naar Duitsland, Nederland, Frankrijk, Spanje en de Belgische kust. “Mijn ultieme droom? Een trip naar een warm, exotisch eiland. Een mens mag toch dromen?

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Dankzij Rap op Stap kan Jean elk jaar op vakantie.
FOTO SVEN DILLEN Dankzij Rap op Stap kan Jean elk jaar op vakantie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium