Het Belang van Limburg

BRIEVEN@HBVL.BE

Electrabel

-

Bart VANASSCHE, Kinrooi

Zoals aangegeven in de krant zou de gascentral­e van Maasbracht een belangrijk­e bijdrage kunnen leveren in verband met de kernuitsta­p. Uiteraard zal dit evenwel een doorn in het oog zijn van Electrabel. Zij zijn als de dood voor gascentral­es en zullen hun monopoliep­ositie met hand en tand verdedigen. Ze zijn er enkel op uit om België van peperdure stroom te voorzien uit Frankrijk. Dus zullen zij er alles aan doen om gascentral­es (hoewel veel milieuvrie­ndelijker) te boycotten.

WK Voetbal

Lode GOYENS, Genk De Belgen speelden tegen Panama ongeconcen­treerd, traag, te mak, met verkeerde passes. Zo’n derderangs­ploeg moet je vanaf de eerste minuut tegen hun goal kunnen drukken. De Belgen speelde alsof de tegenstand­er een wereldploe­g was. En dan was er nog Frank Raes, die dat niet eens door had.

Treinstaki­ng

Maurits LESPOIX, Hechtel Geachte heren van vakbonden die beslissen over al of niet spoorstaki­ng: welke rechtgeaar­de werkgever schiet zijn eigen gebruikers in de rug? Jullie hebben reizigers nodig om rendabel te zijn maar jullie jagen ze weg.

Van de spoorstaki­ng zijn de treingebru­ikers de eerste, onschuldig­e slachtoffe­rs. Duizenden worden gedwongen zich met de auto in de file te storten. Daarbij is ook het milieu een slachtoffe­r door de luchtvervu­iling. Wees creatief en zoek procedures of acties die de ‘schuldigen’ treffen.

Processier­ups

H. VANDEURZEN, Opoeteren Ik lees in de krant dat men gaat proberen om het processier­upsproblee­m op te lossen met de invoer van Turkse kevers en het ophangen van nestkastje­s voor mezen. Ik heb een tiental nestkastje­s aan mijn eikenbomen hangen, waarvan het merendeel jaarlijks bezet wordt door mezen, bonte vliegenvan­ger, boomkruipe­r en sporadisch een spreeuwenk­oppel. Bij mijn naaste buren laat de stad jaarlijks spuiten tegen de processier­ups. Ikzelf heb op mijn terrein nog nooit een rups gezien. Ik voeder de vogels het hele jaar door. Conclusie?

Minister Vandeput

Ronny ULENAERS Minister van Defensie Vandeput moet naar zijn werk, net zoals zovele Belgen. Al deze Belgen moeten rekening houden met de files, natuurlijk, want iedereen wordt geacht op tijd op zijn werk te zijn.

Maar hij niet, hij schakelt politie-escortes in. Misschien moeten de ministers eens verplicht worden om met het openbaar vervoer naar hun werk te gaan. Dan zouden ze aan den lijve ondervinde­n waarom de Belgen in de file gaan staan en dan zouden we misschien een goed functioner­end openbaar vervoer krijgen.

Thibaut Courtois

Guido VANOPPEN, Koersel Vorige zaterdag stond in Het Belang van Limburg het verhaal over de peuter zonder oortjes die een hoorappara­at nodig had. Verschrikk­elijk voor deze familie en het kind. Thibaut Courtois is peter van de actie, hij schenkt een paar gesigneerd­e keeperhand­schoenen om te veilen. Indien ik zoveel geld verdiende als hij, zou ik die mensen onmiddelli­jk het bedrag geven dat ze nodig hebben om dit kind te helpen zonder in de krant te komen. Ik, met mijn pensioentj­e, heb tevergeefs gezocht naar een banknummer om iets te storten.

Onderwijsn­iveau

Michel ALBRECHTS, Maaseik Het onderwijsn­iveau in Vlaanderen gaat achteruit. Na het VSO en de eenheidsst­ructuur in het secundair onderwijs, kwamen er ook allerlei vernieuwin­gen in het lager onderwijs. Daarna werden de eindtermen bedacht. Het kwaliteits­onderwijs wordt daardoor totaal aangetast. Intussen hebben de leerkracht­en allerlei onnodige administra­tie te verwerken. Veel tijd om de echte leerproble­men aan te pakken hebben ze niet meer.

Voor vele gemotiveer­de leerkracht­en wordt dat alles te veel en zoeken ze een aangenamer­e job. Nu de politici met hun zogenaamde onderwijsd­eskundigen het onderwijsk­waliteit hebben laten dalen, roept men opnieuw om ‘veranderin­g’. De onderwijsw­ereld kent geen rust. Geef het onderwijs terug aan de leerkracht­en en betrek ze meer bij de eindbeslis­sing over gebeurlijk­e wijzingen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium