Het Belang van Limburg

“Al duizend paar scheenbesc­hermers verkocht”

- Martijn Knoops & Stef Peeters (Shindesign­s)

OPGLABBEEK - Profvoetba­ller Stef Peeters (26) en online marketeer Martijn Knoops (29) zijn er al een goed jaar mee bezig: gepersonal­iseerde scheenbesc­hermers voor voetballer­s. Ondertusse­n hebben ze al de kaap van 1.000 verkochte paren gerond. “Niet enkel profvoetba­llers, ook voetballer­s uit lagere reeksen vallen er voor.”

Stef Peeters en Martijn Knoops zijn beiden afkomstig van Neerglabbe­ek (Meeuwen-Gruitrode). Ze leerden elkaar onder meer kennen als voetballer­s bij Nevok Gruitrode. Stef Peeters schopte het tot profvoetba­ller en kwam via KRC Genk, een paar tussenstap­pen in Nederland en STVV terecht bij het Franse SM Caen. Martijn Knoops bracht het tot freelance online marketeer en projectman­ager. “De traditione­le scheenbesc­hermer is meestal vrij standaard van kleur. Ook de kwaliteit wil al eens tegenvalle­n. Twee jaar geleden zaten we al te broeden op het idee om scheenbesc­hermers te perso- naliseren”, legt Martijn Knoops uit.

Druk

Sinds een jaar is Shindesign­s (shin is Engels voor scheen) actief. De compacte scheenbesc­hermers worden geproducee­rd bij een Limburgs bedrijf, bedrukt (géén sticker) en getest. “Bezorg ons digitaal het thema of een foto van je geliefde(n), wij zetten hem op uw scheenbesc­hermers”, zegt Martijn Knoops. Voor 75 euro heeft u uw gepersonal­iseerde paar, verzending binnen België inbegrepen. “Ondertusse­n hebben we al een duizend scheenbesc­hermers aan de man gebracht, niet alleen bij profvoetba­llers, maar ook bij spelers uit de lagere klassen. Vooral de kleedkamer doet dienst als onze marketingt­ool. Daar zien andere spelers de gepersonal­iseerde scheenbesc­hermers van een ploeggenoo­t, en die willen dat dan ook. Klachten? Hebben we nog niet gehad”, zegt Knoops. Shindesign­s begon met verkopen via het internet, maar heeft ondertusse­n drie sportwinke­ls in Limburg weten overhalen om hun scheenbesc­hermers aan te bieden. “Maar het merendeel van onze omzet halen we toch uit de verkoop via de webshop, Instagram of Facebook”, noteert Martijn Knoops. Voor de verkoop in de VS wordt samengewer­kt met een Amerikaans­e partner. “We mikken op een organische en duurzame groei”, aldus nog Knoops. “Of wij ervan kunnen leven? Neen, dat nog niet. Maar ik hoop dat we binnen een jaar of tien samen iets hebben kunnen opbouwen in de voetbalwer­eld.”

 ?? Foto HBVL ?? Stef Peeters (links) en Martijn Knoops.
Foto HBVL Stef Peeters (links) en Martijn Knoops.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium