Het Belang van Limburg

Kanaries hebben vierde nieuwkomer beet

26-jarige linksback tekent vandaag éénjarig contract op Stayen

- Gunter SCHOOFS

STVV heeft na Nazon, De Bruyn en Acolatse vandaag een vierde nieuwkomer binnen: Thallyson Augusto Tavares Dias, een 26-jarige Braziliaan­se linksback, tekent een contract voor één seizoen. Hij onderging gisteren medische testen en trainde in de namiddag al mee. Mogelijk komt Thallyson vanavond al in actie op het veld van Herk FC (19.00 uur).

De Kanaries hebben vandaag opnieuw een zware werkdag voor de boeg. Om 13.00 uur plant Marc Brys een training in de SintJansst­raat. Nadien wacht om 19.00 uur nog een oefenduel op het veld van Herk FC, dat naar traditie STVV partij geeft in de voorbereid­ing. Tester Nikola Vujnovic van Villareal komt in actie in de spits, allicht daagt ook vierde nieuwkomer Thallyson een eerste keer op. Hij is een 26-jarige Braziliaan­se linksback, die afgelopen seizoen in zijn thuisland uitkwam voor

Esporte Vitoria en Novorizont­ino. De Japanners bij STVV hadden hem al ruime tijd op de radar, toch tekent Thallyson ‘maar’ een éénjarig contract in Sint-Truiden. Op Stayen wil men zien of de Zuid-Amerikaan, die de vingers van één hand mist, zich vlot zal aanpassen aan de Belgische competitie, want hij speelde alleen maar in Brazilië. Alleszins wordt met deze transfer geanticipe­erd op het feit dat Stelios Kitsiou terugkeerd­e naar PAOK. Kitsiou was dan wel rechtsacht­er bij STVV, maar geweten is dat Marc Brys plant om Casper De Norre te laten doorgroeie­n op de rechterkan­t. Op links komt er zo een post vrij voor Thallyson.

 ?? FOTO HBVL ??
FOTO HBVL
 ?? FOTO INSTAGRAM ?? Thallyson Augusto Tavares Dias (in het geel) speelde tot nog toe alleen maar in Braziliaan­se competitie.
FOTO INSTAGRAM Thallyson Augusto Tavares Dias (in het geel) speelde tot nog toe alleen maar in Braziliaan­se competitie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium