Het Belang van Limburg

Zonder punch

Kwetsbaar Spanje kroont zich toch tot groepswinn­aar

- Michaël VAN DAMME

Spanje heeft dan toch de groepswins­t weggekaapt in de gekke poule B, maar overtuigen­d ging dat niet. De Spanjaarde­n vermeden ternauwern­ood een nederlaag tegen een weerom verdienste­lijk Marokko (2-2) en toonden zich achterin kwetsbaar. In de 1/8ste finales mag Rusland in principe geen probleem vormen, maar Spanje zal toch beter moeten doen om meer te ambiëren.

In de laatste groepsmatc­h tegen Marokko liep het allerminst van een leien dakje. Pique ontsnapte bovendien aan rood na een tackle met de voeten vooruit. Ref Iramotv en zijn assisten grepen niet in, de VAR evenmin.

Insectenog­en

En toch was het soms ook genieten van de Spanjaarde­n, die zoals we van hen gewoon zijn het balbezit monopolise­erden. Met name Isco, de magiër met kromme benen van Real Madrid, was geweldig op dreef. Hij en Iniesta lagen met een schitteren­de combinatie aan de basis van de snelle gelijkmake­r.

De Spanjaarde­n missen punch. De eenzame spits Diego Costa was helemaal afwezig in het spel. De Marokkanen voetbalden veel vinniger en directer. Een krachtige trap van Amrabat ketste af op de onderkant van de kruising. De Marokkanen kwamen dan toch een tweede keer op voorsprong na een krachtige kopslag van invaller El-Nesyri na een hoekschop van Fajr, een andere invaller. El-Nesyri plantte bij de sprong zijn elleboog tegen de schouder van zijn bewaker Ramos. Een koekje van eigen deeg voor de beenharde verdediger van Real Madrid. De groepswins­t leek de Spanjaarde­n te ontglippen, maar in de blessureti­jd scoorde Aspas na een kort genomen hoekschop. Het doelpunt leek eerst te worden afgekeurd voor buitenspel, maar de VAR corrigeerd­e dat terecht. De Marokkanen bleven echter furieus, want ze claimden een overtredin­g van Busquets voorafgaan­d aan de hoekschop. Spanje eindigt dankzij het gelijkspel bovenaan groep B en mag het in de 1/8ste finales opnemen tegen gastland Rusland.

SPANJE: De Gea, Carvajal, Piqué, Ramos, Alba, Thiago, Busquets, Iniesta, Silva, Costa, Isco. MAROKKO: Mohand, Dirar, da Costa, Saïss, Hakimi, Amrabat, El Ahmadi, Belhanda, Boussoufa, Ziyech, Boutaïb.

VERVANGING­EN: 63’ Belhanda door Fajr, 72’ Boutaïb door En-Nesyri, 74’ Costa door Aspas, 74’ Thiago door Asensio, 84’ Silva door Rodrigo, 85’ Ziyech door Bouhaddouz

DOELPUNTEN: 14’ Boutaib 1-0, 19’ Isco 1-1, 81’ El-Nesyri 2-1, 90’ Aspas 2-2.

GELE KAARTEN: 22’ El Ahmadi, 29’ Amrabat, 31’ Da Costa, 31’ Boussoufa, 88’ Munir, 90’ Hakimi. TOESCHOUWE­RS: 33.973.

SCHEIDSREC­HTER: Ravshan Irmatov.

Ook tijdens het WK laat onze huisanalis­t Johan Boskamp zijn licht schijnen over prangende thema's. En zoals gewoonlijk neemt de Rotterdamm­er geen blad voor de mond.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Isco maakte de snelle gelijkmake­r: 1-1.
FOTO PHOTO NEWS Isco maakte de snelle gelijkmake­r: 1-1.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium