Het Belang van Limburg

“Ronaldo zat bijna op het vliegtuig”

-

“Wat hebben topploegen het dit tornooi lastig tegen de kleintjes. Het had niet veel gescheeld of Cristiano Ronaldo zat nu op het vliegtuig naar huis. Portugal had het ontzettend moeilijk met dat stugge Iran. Ik dacht dat ze erover heen zouden lopen, zeker na die weergaloze 1-0 van Quaresma. Heerlijk buitenkant­je voet. Zulke spelers maken het verschil in gesloten matchen. Maar daarna miste Ronaldo zijn penalty en kwamen die gasten nog terug. Hij had ook nog bijna een rode kaart te pakken, maar de ref spaarde hem. Al moet ik zeggen dat hij ook wel snel de penalty voor Iran floot. Een bal in het zijnet zorgde ervoor dat Portugal het nog haalde. Stel je voor.”

“De eerste goal van Spanje was trouwens ook fantastisc­h. Iniesta en Isco rolden daar even heel die verdedigin­g op. Daarnaast wist Spanje zich geen blijf met het agressieve spel van de Marokkanen. Iran wisten ze ook al niet echt uit verband te spelen. Marokko verdedigde goed en kreeg twee heel goede kansen. Ze laten wel voor 87 procent het balbezit aan de Spanjaarde­n en gaan in driedubbel­e dekking. Daarom zit ik zo te wachten op die achtste finales. Dan krijg je in principe twee ploegen die meer kwaliteit hebben en – als ze willen - zelf het spel kunnen maken.”

“We krijgen nu Uruguay-Portugal en Spanje-Rusland. Portugal kan zichzelf wel voor de kop slaan, want Rusland is gewoon de minste ploeg van de twee.” “Verder wil ik nog iets kwijt over Jimmy Durmaz, de Zweed die na de fatale overtredin­g tegen Duitsland racistisch bejegend werd en doodsbedre­igingen kreeg. Dat slaat toch helemaal nergens op dat je dat als speler op je bord krijgt. Ik hoop dat ze die mafkezen snel vinden want het is te gek om los te lopen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium