Het Belang van Limburg

Wellens proeft van WK-parcours

-

Bondscoach Kevin De Weert verkende gisteren met Tim Wellens en Sofie De Vuyst het parcours van het WK in het Oostenrijk­se Innsbruck.

“We reden een rondje van 24 kilometer op het lokale circuit en deden ook de fameuze slotronde met de Gramartbod­en”, vertelde De Weert. “Die klim is 2,6 kilometer lang en loodzwaar, met uitschiete­rs tot 25 procent. In die lokale ronde is er de klim naar Igls. Dat is een lange klim, maar minder steil. Het is een zwaar parcours, maar in Rio zeiden ze dat ook. En Van Avermaet werd olympisch kampioen. Alles kan. Die laatste ronde met de Gramartbod­en was misschien niet nodig, maar ik denk dat ze eens een parcours wilden waarin de klassieker­e renners weinig kans maken.”

Kuiten in brand

Tim Wellens legde in tegenstell­ing tot de bondscoach de slotronde van het WK wél met de racefiets af. Wellens’ bevindinge­n: “De slotronde is dezelfde als de vorige zes, alleen met een extra uitstapje naar de Gramartbod­en. De eerste klim naar Igls is een mooie loper. Op enkele steile prikjes na loopt deze klim gelijkmati­g omhoog over prachtig asfalt. Tijdens de daaropvolg­ende afdaling zullen we dan weer duizelingw­ekkende snelheden halen, want de weg loopt rechttoe rechtaan terug richting Innsbruck. Helemaal aan het eind van het WK, als we al meer dan 4.000 hoogtemete­rs in de benen zullen hebben, gaan we aan de overkant van het dal eenmalig de Muur naar Gramartbod­en (2,8 km aan 11,5% gemiddeld) opzoeken. Ik moet zeggen,

toen ik die steilste stukken (25%, nvdr) onder de wielen kreeg, had ik nog maar 30 kilometers op de teller staan. En toch stonden mijn kuiten in brand. Je moet niet vragen wat dat aan het eind van een loodzwaar WK gaat geven? Dit is

TENNIS

Bemelmans wint en verliest -

Ruben Bemelmans (ATP 104) overleefde de eerste kwalificat­ieronde van Wimbledon. De Limburger klopte de Amerikaan Christophe­r Eubanks (ATP 202) met tweemaal 6-4. *** In de laatste kwalificat­ieronde van het dubbelspel verloor hij met de Amerikaan Kudla met 3-6, 6-4 en 16-14 van de Oekraïens-Slovaakse tandem Molchanov-Zelenay.

Van Uytvanck klopt Stosur -

Alison Van Uytvanck (WTA 46) plaatste zich moeizaam voor de tweede ronde van het WTA-tornooi in Eastbourne. De Grimbergse klopte de Australisc­he Samantha Stosur (WTA 86) met 5-7, 7-6 (7/3) en 6-3.

De Greef meteen out -

Arthur De Greef (ATP 256) verloor gisteren in de eerste kwalificat­ieronde op Wimbledon met 6-1, 6-2 van de Australiër Jason Kubler (ATP 147).

Gille-Vliegen op één zege van

een klim die je niet moet liggen want dit ligt niemand - je moet gewoon nog de benen hebben. Alleen frisheid kan nog de doorslag geven. Gelukkig beschik ik in de buurt van Monaco over tal van zulke steile klimmetjes voor simulatiet­rainingen. Naarmate het WK dichterbij komt, zal ik ze zeker frequenter gaan opzoeken”, besluit Tim.

hoofdtabel -

Sander Gille en Joran Vliegen versloegen in de eerste kwalificat­ieronde in het dubbelspel op Wimbledon de Thaise broers Sanchai en Sonchat Ratiwatana in twee sets (6-4 en 6-4).

WIELRENNEN Groupama-FDJ -

Groupama-FDJ trekt met de Fransman Arnaud Démare als speerpunt naar de Tour. Voorts rekent FDJ op de Fransen David Gaudu, Olivier Le Gac, Rudy Molard en Arthur Vichot. De Zweed Tobias Ludvigsson, de Italiaan Jacopo Guarnieri en de Nederlande­r Ramon Sinkeldam vervolledi­gen de selectie.

Movistar -

Het vijftal dat La Grande Boucle in dienst van de drie kopmannen van Movistar, de Colombiaan Nairo Quintana en de Spanjaarde­n Mikel Landa en Alejandro Valverde, zal rijden bestaat uit de Costa Ricaan Andrey Amador, de Italiaan Daniele Bennati en de Spanjaarde­n Imanol Erviti, José

Campenaert­s verkent later

Vandaag verkennen ze nog eens en wordt ook het tijdritpar­cours bekeken. Victor Campenaert­s zou er normaal gezien ook bij geweest zijn, maar hij zei af met een hersenschu­dding na zijn val zondag op het BK. Hij zal het parcours verkennen na zijn hoogtestag­e in Livigno ter voorbereid­ing op het EK tijdrijden in Glasgow in augustus.

Die Muur naar Gamartbode­n moet je niet liggen, die klim ligt niemand, alleen frisheid kan de doorslag geven

Tim WELLENS

Joaquin Rojas en Marc Soler.

BASKETBAL Spirou Charleroi -

De Karolinger­s breiden hun coachingst­af uit met Thomas Roijakkers. De Nederlande­r (39) uit Neerpelt zal het duo Brian Lynch-Kristof Michiels assisteren. De oudste van de Roijakkers-broers was eerder assistent van Ronnie McCollum bij Limburg United en van die andere Limburgse Amerikaan Tom Johnson bij Leuven.

HOCKEY

Red Pathers spelen gelijk -

Als voorbereid­ing op het WK speelden de Red Pathers, de Belgische vrouwen (FIH 13) gisteren op stage in Londen in een oefeninter­land 2-2 gelijk tegen Engeland (FIH 2).

FUTSAL

Gelko Hasselt -

Dat spits Jordany Martinus ondanks een nog lopend contract zijn transfer naar FC Eindhoven bekendmaak­te, zint Hasselt niet. De club zette een advocaat op de zaak.

 ??  ??
 ?? Foto BELGA ?? Tim Wellens en Sofie De Vuyst op de klim naar Igls: “Een mooie loper.”
Foto BELGA Tim Wellens en Sofie De Vuyst op de klim naar Igls: “Een mooie loper.”
 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Op de trappers naar Gamartbode­n in de laatste lange lus van het WK voor de eliterenne­rs.
Foto PHOTO NEWS Op de trappers naar Gamartbode­n in de laatste lange lus van het WK voor de eliterenne­rs.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium