Het Belang van Limburg

Bekerwinna­ar Kotem stopt

SV de Condé blijft in eerste

- Luc ERALY

Opmerkelij­k nieuws uit de bedrijfsbo­nd. Kotem VV, afgelopen seizoen nog winnaar van de KLBS-beker, stopt. Door het afhaken van VC Sluizen (dat volgend seizoen zoals bekend in vierde provincial­e start) gaat de competitie niet met 28, maar met 26 ploegen van start. SV de Condé blijft in eerste, omdat FC Global Impact de promotie naast zich neerlegt.

“Ik ben met dit team vijftig jaar geleden begonnen, maar eens komt er een einde aan”, reageert Kotem-voorzitter Lucien Monnissen. “Het was zo dat de trainer en de secretaris stopten en dat er ook enkele spelers twijfelden om verder te voetballen. En het is moeilijk om vers bloed te vinden, zowel voor op als naast het veld. Het tumult na de match tegen Century Hasselt, waarin we mede door toedoen van de scheidsrec­hter een 3-0-voorsprong uit handen gaven - was de spreekwoor­delijke druppel. Toen we die boete van 300 euro kregen, heb ik gezegd: ‘nu is het gedaan’. We gaan wel nog door met onze veteranenp­loeg. Een aantal van onze spelers zal daar volgend seizoen gaan meespelen.”

SV de Condé start volgend seizoen wel in eerste. Met dank aan FC Global Impact. “Normaal stegen we naar eerste, maar het reglement schrijft voor dat we die promotie ook konden weigeren, onder andere op voorwaarde dat de tweede daler akkoord ging”, legt Global Impactsecr­etaris Gijsbrecht Houben (exWesterlo) uit. “En de Condé was maar al te blij om in eerste te kunnen blijven. Zelf hebben we ook overwogen om te stoppen. Op het einde van vorig seizoen hebben we al tweemaal forfait moeten geven, omdat we door geblesseer­den niet genoeg spelers hadden. Zoiets wilden we niet meer meemaken. Bovendien stoppen Lode Hoeven en Dirk Neyens met voetballen en sukkelt Frank Geraerts (ex-Tongeren, STVV en Patro) met de knie.”

Toch gaat de club nu door. Houben: “Dankzij enkele spelers - die enkele vrienden hebben meegebrach­t - beschikken we weer over een ruime kern. Maar we weten ook niet hoe sterk we zijn. Sommigen vrezen ook dat we in eerste afdeling enkele keren een afstraffin­g kunnen krijgen en om de schitteren­de sfeer in de groep te houden, verkiezen we dan maar om in tweede afdeling vlot mee te draaien.”

Het nieuwe seizoen - met nog 28 ploegen - start op 1 september met de bekercompe­titie. Daarin staan vicekampio­en Wieze Boys A en bekerfinal­ist FC Berg meteen tegenover elkaar.

Ik ben vijftig jaar geleden met dit team begonnen, maar eens komt er een einde aan

Kotem-voorzitter MONNISSEN

 ?? FOTO HBVL ?? Kotem VV pakte dit seizoen de beker, maar haakt nu plots af.
FOTO HBVL Kotem VV pakte dit seizoen de beker, maar haakt nu plots af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium