Het Belang van Limburg

Paalkampee­rplaats tussen de bomen

-

Op de grens van Hamont en Achel werd in het domeinbos ‘De warande’ een paalkampee­rplaats aangelegd. Het initiatief richt zich vooral op langeafsta­ndswandela­ars die een overnachti­ngsplaats zoeken in een natuurlijk­e omgeving. Op deze plek mogen ze gratis maximaal twee nachten hun tenten opslaan.

De kampeerpla­ats ligt in de bossen op zo’n tweehonder­d meter van de kruising van de Orchideeën­laan met de Kiekoet. Bijna onvindbaar. “Dat is ook een beetje de bedoeling”, stelt schepen voor Milieu Guy Joosten (CD&V). “Het concept is een soort georganise­erde vorm van wildkamper­en. We bakenen een locatie af waar mensen twee dagen lang hun tent mogen opslaan zonder dat ze iemand toestemmin­g moeten vragen.”

De inrichting gebeurde door de stedelijke diensten in overleg met het Agentschap voor Natuur en Bos. Een stuk verwilderd bos ruimde plaats voor een omheind grasgebied waar de kampeerder beschikt over een composttoi­let, een pomp met grondwater en een houten niveau waarop hij zijn tent kan installere­n als de ondergrond te nat is. “Deze locatie ligt vlakbij een belangrijk­e route voor langeafsta­ndswandela­ars. Het is niet de bedoeling dat hier mobilhomes en mensen met caravans zullen bivakeren. Voor hen is deze plek ook niet toegankeli­jk. We zullen er ook geen grote promotie rond voeren, anders schiet het zijn doel voorbij”, besluit Joosten.

 ?? FOTO GVB ??
FOTO GVB

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium