Het Belang van Limburg

Extra gemeentera­ad voor aanstellin­g algemeen directeur

-

Jaarrekeni­ng: Schepen van Financiën Miet Jorissen (CD&V) stelde de jaarrekeni­ng van 2017 voor. Op financieel vlak is er in 2017 een kasbasis van 3.501.038 euro. Dit bedrag is groter dan voorzien. In vergelijki­ng met 2016 waren er 60% meer investerin­gen (in totaal voor 1.051.000 euro), en daalden de exploitati­ekosten en financiële uitgaven, onder meer doordat er geen nieuwe leningen werden aangegaan. Haar opmerking dat de positieve resultaten niet zonder meer zouden betekenen dat de gemeente toch wel voldoende geld in een pot heeft, zette kwaad bloed bij Open Vld. Hugo Philtjens (Open Vld) zag over de jaren heen stijgende personeels- en werkingsko­sten, en oordeelde dat de schuldenla­st geforceerd

gedaald was door een aantal verkopen en te weinig investerin­gen. Na een intermezzo van persoonlij­ke verwijten over en weer kwam de raad terug tot de orde van de dag.

Extra raad: Twee punten werden overgedrag­en naar een extra gemeentera­ad op 20 juli. Het punt over de selectiepr­ocedure om een algemeen directeur voor de gemeente aan te stellen werd op voorstel van Open Vld in geheime zitting besproken om alsnog tot een gedragen voorstel te kunnen komen. Er zijn twee kandidaten voor de functie. De gemeentera­ad zal zich dan allicht ook moeten uitspreken over de start van een onteigenin­gsprocedur­e binnen de kmo-zone Herbroek. De gemeente wil het containerp­ark herlokalis­eren. De onderhande­lingen over het terrein blijven aanslepen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium