Het Belang van Limburg

“Even T1 in Beveren na vertrek Clement”

Johan Van Rumst, de kersverse assistentc­oach van Genk

- Roger COX

De technische staf heeft er weer een telg bij: de 40-jarige Johan Van Rumst, een geboren en getogen Waaslander. Vorig seizoen werd hij na het vertrek van Clement op de Freethiel nog even T1. Nu wordt hij in Genk herenigd met de ‘Fille’. Een kennismaki­ng.

Johan Van Rumst werd geboren op 30 december 1977 in Lokeren. Het is ook daar dat hij de meeste van zijn jonge jaren sleet als beginnend voetballer­tje. Tussendoor zat hij ook even in de jeugdoplei­ding van Anderlecht. Op zijn 17de stootte hij op Daknam door tot de A-kern, waar hij van dichtbij de promotie meemaakte naar eerste klasse. Daarna verhuisde hij naar, godbetert, SK Beveren. “De aartsvijan­d, inderdaad, een moeilijke keuze”, lacht hij nu. Ook daar promoveerd­e hij. Meer zelfs, tussen 1996 en 2002 speelde hij bij Beveren 69 keer in eerste klasse en scoorde hij acht goals. “Ik was een aanvallend­e middenveld­er”, blikt hij achterom.

Na een tussendoor­tje bij Terneuzen belandde Van Rumst bij KV Oostende: de derde club waarmee hij promoveerd­e naar eerste klasse. Aan ’t zeetje bleef hij twee seizoenen en stond hij in totaal 19 keer tussen de lijnen in de hoogste klasse. Goed voor één doelpunt. Vanaf 2005 zakte hij af naar de lagere regionen. Maar het voetbal aan de top liet hem niet los. Vanaf 2015 werd hij assistent-coach bij Waasland-Beveren van achtereenv­olgens Stijn Vreven, Cedomir Janevski, Philippe Clement en Sven Vermant. “Vorig seizoen tijdens de kerstdagen was ik na het vertrek van Clement zelfs even T1”, aldus Johan. “Hectische dagen, we verloren helaas twee keer. Wat wil je, de spelers waren down nadat Philippe was opgestapt.” Intussen heeft hij zijn Pro Licensedip­loma op zak. Toch dreigde hij zonder werk te vallen. “Ik had nog een lopend contract bij Waasland-Beveren. Maar de club kwam enkele zaken niet na en dat vond ik niet correct. Dus werd de overeenkom­st verbroken.” Dat kwam Clement ter ore en die wilde Van Rumst wel een levenslijn toewerpen. “Na een tiental dagen onderhande­len kreeg ik vorige vrijdag om 22 uur te horen dat ik zaterdagoc­htend mijn eerste training bij Genk zou meemaken”, besluit Van Rumst. “Sindsdien sta ik als assistent mee op het veld. Verder zal ik samen met Jos Daerden wedstrijda­nalyses maken. Ik ben blij met deze kans. Ik voel dat ik in een warme club ben terechtgek­omen.” Voor de volledighe­id: Johan Van Rumst is gehuwd en vader van drie kinderen, hij woont tegenwoord­ig in Stekene.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Johan Van Rumst zal, onder andere, met Jos Daerden wedstrijda­nalyses maken.
FOTO JEFFREY GAENS Johan Van Rumst zal, onder andere, met Jos Daerden wedstrijda­nalyses maken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium