Het Belang van Limburg

“Genieten onder Southgate”

Ex-Kanarie Chuba Akpom ontleedt Engels elftal

- Pieter VANLOMMEL

Hij doorliep zowat alle reeksen als jeugdinter­national, speelde vijf belofte-interlands onder huidig bondscoach Gareth Southgate en voetbalde samen met Jordan Pickford, Raheem Sterling, John Stones, Marcus Rashford, Eric Dier en Ruben Loftus-Cheek. Ex-Kanarie Chuba Akpom (22) is kortom de geknipte man om ons wegwijs te maken in de volgende tegenstand­er van de Rode Duivels. Hij fileert voor ons elke linie van ‘The Three Lions’.

“Pickford op termijn bij de

besten ter wereld”

“Ik ken Jordan Pickford goed en ben blij dat hij de nationale nummer één is geworden. Hij is nog jong (24, nvdr.) maar kan zich op termijn bij de beste doelmannen ter wereld scharen. Jordan keept sterk op zijn lijn en heeft een heel goeie linkervoet. Zijn lange uittrappen zijn fameus en ook in het uitvoetbal­len is hij goed.”

De verdedigin­g

“Complement­air trio”

“In de driemansde­fensie vullen Walker, Maguire en Stones elkaar perfect aan. Maguire promoveerd­e vorig seizoen met Hull naar de Premier League en is progressie blijven maken bij Leicester. Hij is een sterke beer, terwijl Stones technisch onderlegd is. Dat klikt. Walker is heel snel waardoor hij de steken die de andere twee laten vallen nog kan oprapen.”

Het middenveld “Trippier en Young zoals

Meunier en Carrasco”

“Voor de verdedigin­g staat Henderson als controleur. Hij heeft een cruciale rol, loopt de gaten dicht en heeft een uitstekend­e pass. Voor hem staan Lingard en Loftus-Cheek ofwel Alli. Lingard is technisch sterk én snel, hij kan tegenstand­ers pijn doen met zijn infiltrati­es. Loftus-Cheek is echt een beest. Met zijn kracht speelde hij een cruciale rol bij Crystal Palace in het ontlopen van de degradatie.”

“Trippier op rechts en Young op links vervullen de rol van Meunier en Carrasco bij de Belgen. Zij dweilen de hele flank af en beschikken over een goeie voorzet. Ze vervullen hun rol perfect in het 3-5-2-systeem van Southgate, want ook defensief knappen ze hun werk op.”

De aanval “Kane in de vorm van

zijn leven”

“Over het fenomeen Kane kan ik zeggen dat hij in de vorm van zijn leven verkeert. En dat ik nog veel meer goals van hem verwacht, hij lijkt elk jaar beter te worden. Naast hem staat Sterling, die ook makkelijk scoort. Dit seizoen trof hij in de Premier League 18 keer raak voor Manchester City.”

De coach “Streven naar aanvallend

en attractief voetbal”

“Ik heb ervan genoten om onder Gareth Southgate te spelen. Hij geeft veel vertrouwen aan jonge spelers en is een echte people manager. Dat merk je aan dit Engels elftal. Iedereen is gelukkig, dat komt ook omdat hij iedereen speelminut­en probeert te geven. Hij streeft naar aanvallend en attractief voetbal en daarmee heeft hij het Engelse volk achter zich geschaard.”

 ?? FOTO GETTY IMAGES ?? Akpom speelde bij de Engelse beloften nog vijf interlands onder huidig bondscoach Southgate.
FOTO GETTY IMAGES Akpom speelde bij de Engelse beloften nog vijf interlands onder huidig bondscoach Southgate.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium