Het Belang van Limburg

Van Big Brother en Ketnetband naar de politiek

-

LOMMEL - De 38-jarige Anick Berghmans is momenteel sp.a-schepen in Lommel, waar ze verantwoor­delijk is voor Kinderwelz­ijn, Dierenzake­n en Evenemente­n. Voor ze in de politiek stapte, had ze een bescheiden showbizzca­rrière. Zo nam ze ooit nog deel aan ‘Big Brother’ en was ze jarenlang lid van de Ketnetband. Of ze bij de komende gemeentera­adsverkiez­ingen opnieuw op een lijst zal staan, is onduidelij­k.

De Lommelse Anick Berghmans (38) werkt al haar hele leven als sport- en dansinstru­ctrice, vooral met kinderen en jongeren. Bij het grote publiek raakte Berghmans in 2002 bekend toen ze deelnam aan de derde editie van het toen immens populaire VTM-programma ‘Big Brother’. Ze werd daarin derde en streek een prijzenpot van bijna 15.000 euro op. Nadien kwam haar showbizzca­rrière in een kleine stroomvers­nelling. Berghmans zong eerder al bij het bescheiden groepje Hi-5, maar in 2007 werd ze een van de vaste leden van de Ketnetband, samen met Diepenbeke­naar Tom Olaerts. Berghmans zou uiteindeli­jk zes jaar – tot 2013 – lid blijven van de Ketnetband.

Politieke carrière

Tegelijker­tijd timmerde Berghmans voorzichti­g aan een politieke carrière in haar thuisstad Lommel. In 2006 – ze was toen 27 jaar – kwam ze voor sp.a in de gemeentera­ad terecht. Met de gemeentera­adsverkiez­ingen van 2012 stond ze op de zestiende plaats van Lijst Burgemeest­er van Lommels burgervade­r Peter Vanvelthov­en en behaalde ze 859 voorkeurst­emmen. Het zou haar uiteindeli­jk ook een schepenamb­t opleveren. Op 1 januari 2014 werd Berghmans schepen voor Kinderwelz­ijn, Dierenzake­n en Evenemente­n in Lommel. “Bevoegdhed­en die mij volledig op het lijf zijn geschreven”, zei ze daar eerder over in een interview. Of Anick Berghmans ook bij de komende gemeentera­adsverkiez­ingen opnieuw op een lijst zal staan, is voorlopig onduidelij­k. Opmerkelij­k: afgelopen zondag stond de schepen nog met haar kinderdisc­o op een podium in Ranst. Amper twee dagen later werd ze opgepakt.

 ?? Foto
VRT ?? Anick Berghmans in haar Ketnetdage­n.
Foto VRT Anick Berghmans in haar Ketnetdage­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium