Het Belang van Limburg

Vijftig coniferen vatten vuur

Schade in meerdere tuinen

- Mark DREESEN

Vrijdagnam­iddag is vuur ontstaan achter een woning in de Keyertstra­at in Dilsen. Tientallen coniferen gingen in vlammen op en er was schade in enkele tuinen. Een bejaarde man werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

Sommige coniferen waren erg hoog. Daardoor sloegen de vlammen over een perceelgre­ns tot bij de buren. Ook in deze tuin gingen heel wat bomen in vlammen op. Een beukenhaag op de eigendom van Johan Salden vatte vuur in de achtertuin. Van meerdere percelen werd het hekwerk vernield en ook een maïsveld liep lichte schade op. De brandweer van Maasmechel­en kwam ter plaatse om het vuur, dat gepaard ging met een enorme rookontwik­keling, te doven. De spuitgaste­n konden voorkomen dat een tarweveld werd vernield en ook de woningen bleven gespaard van het vuur. Mogelijk is de brand ontstaan door zelfontbra­nding door de hitte.

Het vuur brak uit aan de coniferen achter de woning van een bejaarde man. Toen de brandweer arriveerde, vonden ze hem in zijn woning. De man was aan het rusten in zijn woonkamer en was zich van geen kwaad bewust. Hij wist zelfs niet dat er vuur was. Omdat de bejaarde geschrokke­n was van de brand en de plotse aanwezighe­id van de brandweer, werd hij voor verzorging meegenomen naar het ziekenhuis. Zijn woning bleef gespaard. Een afdak uit hout aan zijn alleenstaa­nde garage in de tuin liep wel lichte brandschad­e op.

 ??  ??
 ?? FOTO MMD ?? De brandweer kon voorkomen dat de woningen beschadigd raakten.
FOTO MMD De brandweer kon voorkomen dat de woningen beschadigd raakten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium