Het Belang van Limburg

“Krijgt onze club een nieuw lokaal?”

-

OPGLABBEEK -

De Opglabbeek Petanque Club heeft buitenbane­n zat, maar het houten gebouwtje met drie indoorplei­nen heeft zijn beste tijd gehad. Een pijnlijke illustrati­e hiervan zijn de stalen stutten die het dak in de kegelruimt­e ondersteun­en. “We spelen mee aan de top, maar promoveren zit er niet in omdat deze accommodat­ie niet voldoet”, zeggen Raymond en Martin Brebels.

De petanquers van OPEC verhuisden 15 jaar geleden van Nieuwe Kempen naar een locatie aan de tennisterr­einen achter de sporthal. In het voormalige houten schoolgebo­uwtje hebben ook de Opglabbeek­se kegelaars een overdekte kegelbaan. Om te petanquen - zes dagen op zeven - zakken een 90-tal spelers af naar ’t Zeelke. “In de winterperi­ode is dat hier echter geen pretje. De verwarming en ook het sanitair is beperkt, de houten constructi­e is afgeleefd en werd al meermaals door onze leden zelf hersteld. De gemeente springt bij en doet haar best, maar een nieuw onderkomen zou onze club een boost kunnen geven”, zegt voorzitter Edgard Gregoor.

De voorbije maanden

investeerd­e OPEC zowat 3.500 euro in het clublokaal. “De wanden werden hersteld en er is een kleine gezellige bar met koelcel door eigen leden geïnstalle­erd. De locatie is perfect. Hopelijk kan de gemeente helpen om hier een nieuw onderkomen te realiseren, want financieel kunnen we dat als kleine club met beperkte middelen niet aan”, klinkt het nog. Het schepencol­lege is bereid een inspanning te doen in overleg met de sport- en adviesrade­n. Schepen van Sport Ilse Wevers (CD&V) zegt dat de gemeente meer wil doen dan het oude houten gebouwtje oplappen. “We kwamen als gemeente al financieel tussen voor de noodzakeli­jke investerin­gen, maar voor alle clubs die in ’t Zeelke gehuisvest zijn

Elke zaterdag krijgt u de kans om uw vraag te stellen

aan uw burgemeest­er. Waar ligt u wakker van of welk probleem raakt maar niet opgelost?

Laat het ons weten via www.hbvl.be/vraagvoorb­urgemeeste­r. Onze redactie maakt elke week een selectie en probeert het

voor u uit te zoeken. zoeken we naar een beter en veiliger alternatie­f.” De ontwikkeli­ng van de sportzone en de plannen voor de bouw van een nieuwe sporthal liggen vandaag op tafel. “Zodra er duidelijkh­eid is over de kostprijs en over waar de sporthal komt zullen we alle actoren uitnodigen voor gesprekken”, besluit Ilse Wevers.

 ?? Foto ROGER DREESEN ?? De kegelruimt­e wordt gestut. “Maar ook sanitair en verwarming zijn beperkt”, zeggen de petanquers.
Foto ROGER DREESEN De kegelruimt­e wordt gestut. “Maar ook sanitair en verwarming zijn beperkt”, zeggen de petanquers.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium