Het Belang van Limburg

“Uitschakel­ing Spanje is waarschuwi­ng voor België”

-

“Die warme balletjes van bij de loting vallen steeds gunstiger uit voor Rusland. Zonder gekheid, Spanje wist hoe het gastland voor de dag zou komen. Niets makkelijke­r dan verdedigen. De Spanjaarde­n zijn er niet in geslaagd om ze uit verband te spelen. Hun tempo was veel te laag. Als je dan alleen wilt scoren door de bal over de doellijn te wandelen, houdt het op. Ze hadden 90 procent van de tijd de bal, maar deden er niets mee. Maakten ze 2-0, dan hadden de Russen er zo vier of vijf binnengekr­egen. Die bleven alleen maar wat staan. Dat deden ze goed zal ik maar zeggen. Wat moet je anders als je niet kan voetballen? Leuk om naar te kijken, is het in ieder geval niet.”

“Je kunt je nu natuurlijk afvragen of Spanje er niet beter aan had gedaan om Lopetegui te houden. Achteraf is het makkelijk praten. Hij heeft wel die selectie samengeste­ld. Toch gaat Hierro niet vrijuit. Je weet dat Rusland gaat verdedigen. Waarom zet je dan Iniesta op de bank? Hij is net de man met de ideeën. Hij kan met één steekbal een verdedigin­g uit verband spelen. Het is een trieste aftocht voor de toppers. Stuk voor stuk gaven ze niet thuis. Het begon met Duitsland. Vervolgens vlogen Argentinië en Messi uit het tornooi. Dan was het de beurt aan Portugal en Ronaldo, die alleen de eerste match echt goed was.”

“Laat de uitschakel­ing van al die topploegen een les zijn voor België. Iedereen spreekt al over Brazilië. Ze moeten eerst nog tegen Japan hé. Ik ga er ook vanuit dat België ze van de mat speelt, want die gasten kunnen niet zoals Rusland spelen. Dat zit niet in hun natuur. Het zijn technische spelers. Niet van de grootsten bovendien, dus zullen ze ver van de goal spelen en lekker gaan voetballen. Ik hoop dat de Belgen beseffen dat deze match eerst gewonnen moet worden.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium