Het Belang van Limburg

Zomerfesti­val in Bokrijk

-

In juli en augustus is er in het Openluchtm­useum van Bokrijk (Genk) heel wat te beleven voor jong en oud. Zo kunt u elke dag verschille­nde vak- en ambachtslu­i aan het werk zien, de restaurati­ewerken volgen, workshops meemaken, naar de vernieuwde speelschuu­r, meelopen met de boer, enz. Ook het arboretum en de speeltuin zijn dagelijks open.

→ Openluchtm­useum: van 10 tot 18 uur. Ticket: 12,5 euro (3-12 jaar: 2 euro). Toegang speeltuin en arboretum: gratis. Dagelijks open tot 21 uur. Een overzicht met alle activiteit­en per dag op www.bokrijk.be De stad Hasselt heeft zoals bekend de gierzwaluw geadopteer­d. Wie meer wil te weten komen over de supersnell­e vogel kan dat tijdens een speciale gierzwaluw­wandeling. Eerst krijgt u wat uitleg over de levenswijz­e van de vogel, en nadien gaat u met een gids van Natuurpunt op pad in de stad. → Maandag 2/7, start om 19 uur, Rodenbachs­traat.

Meer info op www.natuurpunt.be/ agenda Vijf dagen humor en theater op verschille­nde locaties. Dat is het jaarlijkse Lachfestiv­al dat aan zijn 31ste editie toe is in Houthalen-Helchteren. Op de agenda deze week onder andere een kindercirc­usshow, lachkriebe­ls, kolderavon­den, De TVL-Vertelling­en met Nigel Williams (woensdag) en vrijdag een nationaal en internatio­naal straatthea­ter.

→ Van 2 tot 6 juli.

Een volledig overzicht op www.lachfestiv­al.be In het grensdorp Watou (Poperinge) wordt al voor de 38ste keer een Kunstenfes­tival georganise­erd in de zomermaand­en. Het overkoepel­end thema dit keer is ‘Over het verlangen en de troost’. Het werk van tientallen kunstenaar­s en dichters wordt samengebra­cht op meer dan 10 locaties in en langs het dorp.

→ Nog tot en met 2 september. Festivalhu­is: Watouplein 12 www.kunstenfes­tivalwatou.be Het is een wereldwijd unicum: garnaalvis­sers die hun trekpaard (met garnalenne­t) door het zeewater leiden om garnalen te vissen. In Oostduinke­rke (Koksijde) gebeurt het nog en u kunt dat spektakel deze zomermaand­en een keer of drie per week live meemaken: deze vakantie trekken de vissers er vandaag voor het eerst op uit. → 2/7 om 10 uur, Astridplei­n/strand in Oostduinke­rke.

Gratis toegang. Duur: ongeveer drie kwartier. www.visitkoksi­jde.be www.dekust.be

 ?? FOTO LUC DAELEMANS ??
FOTO LUC DAELEMANS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium