Het Belang van Limburg

“Wel een scherm maar het geluid moet af”

Ben en Leentje vieren vrijdag trouwfeest

-

HECHTEL-EKSEL/HOUTHALEN -

Trouwen voor de wet op zaterdag 30 juni, het kerkelijk huwelijk en het feest op vrijdag 6 juli. Gespreid over twee dagen dus, om het niet te druk te hebben en optimaal te kunnen genieten. Zo hadden Ben Maes (30) en Leentje Meelberghs (27) uit Hechtel-Eksel het al een hele tijd mooi gepland. Alleen gooien de Rode Duivels nu toch een klein beetje roet in het eten.

“We wisten natuurlijk al een tijdje dat de kans erin zat dat België zou moeten spelen tijdens ons feest”, zegt Ben. “En ik geef toe dat mijn vriendin toch een klein beetje opgelucht was toen het maandag tegen Japan 0-2 stond. Wat er dan door ons heenging toen het uiteindeli­jk nog 3-2 werd? Dat was toch een gemengd gevoel, ja.” Meteen nadat Nacer Chadli die beslissend­e treffer gescoord had, ontving het koppel al een resem berichtjes van vrienden. Of ze de kwartfinal­e tegen Brazilië zouden kunnen volgen op het feest?

Scherm zonder klank

“Uiteindeli­jk hebben we besloten om een scherm te zetten en de wedstrijd te projectere­n, maar zonder geluid. Zo kan het feest gewoon doorgaan zoals gepland, met muziek. We hebben toch liever dat de mensen er dan al zijn, dan dat ze eerst ergens op café gaan kijken.”

En gaan Ben en Leentje, in tegenstell­ing tot maandag, nu wel 100 procent voor de Rode Duivels supportere­n? “Zeker en vast”, lacht Ben. “Als België wint, zit de sfeer er meteen goed in. En dan hebben we meteen iets om later aan onze kinderen te

vertellen.”(tj)

 ??  ??
 ?? FOTO HBVL ?? Ben Maes en Leentje Meelberghs.
FOTO HBVL Ben Maes en Leentje Meelberghs.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium