Het Belang van Limburg

Bpost blijft toch pakjes op zaterdag ophalen

-

HASSELT - Bpost blijft dan toch als vanouds pakjes ophalen op zaterdag. Eerder deze week werd echter beslist dat niet meer te doen, maar na heel wat kritiek komt het bedrijf daar nu op terug.

Over het waarom van deze bocht, wil de woordvoerd­er van bpost niet in detail treden. “We hebben een analyse gemaakt van de huidige toestand, en op basis van verschille­nde elementen hebben we besloten dat we toch pakjes zullen blijven ophalen in de postpunten op zaterdag”, klinkt het. “Alles zal dus op dezelfde manier georganise­erd blijven.”

Dat bpost van plan was om geen pakjes meer op te halen, raakte begin deze week bekend. Een maatregel om “de ondernemin­g rendabel te houden”, aldus Barbara Van Speybroeck, woordvoerd­er van bpost. Ze voegt er nog aan toe dat “bijna honderd procent van de pakketten toch tussen maandag en vrijdag binnengebr­acht werd.” Volgens de vakbonden klopte dat echter niet, en werden tal van kleine kmo’s door die maatregel benadeeld. Pakjes die zaterdagoc­htend binnengebr­acht worden, zouden dan pas ten vroegste dinsdag op hun bestemming aankomen.

NSZ tevreden

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandi­gen reageert alvast tevreden. Eerder vroegen zij al aan minister van Overheidsb­edrijven Alexander De Croo (Open Vld) om bpost terug te fluiten. Of dat ook gebeurd is, is niet geweten. Wel wil NSZ van de gelegenhei­d gebruikmak­en om met bpost samen te zitten, om te kijken hoe de ondernemin­g beter kan inspelen op de behoeften van kleine zelfstandi­ge retailers en kmo’s die online actief zijn.

 ?? FOTO BPOST ?? Barbara Van Speybroeck.
FOTO BPOST Barbara Van Speybroeck.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium