Het Belang van Limburg

EVEN GEEN VRIENDEN

Verschille­nde Duivels kijken morgen ploegmaats van bij hun club in de ogen “Op training dribbelt Neymar de helft van de tijd de hele ploeg” “Op training denk ik altijd: ik wil nooit tegen Willian spelen” “Altijd die Braziliaan­se muziek, met steeds dezel

-

Thomas Meunier speelt sinds een jaar samen met de grootste ster van Brazilië, de op én naast het veld ongrijpbar­e Neymar. “We mogen ons niet blindstare­n op Neymar, ook al is hij uitzonderl­ijk”, zegt Meuiner. “Ik ken hem een beetje, maar hij is zo onvoorspel­baar. Hij gaat links, hij gaat rechts, hij gaat snel.

Het wordt een collectiev­e opdracht om hem op te vangen. Ik denk niet dat het een voordeel is dat ik hem ken. Op training bij PSG dribbelt hij de helft van de tijd de hele ploeg op een hoopje. Voor hem verandert het niets wie er tegen hem staat.” Neymar is niet de enige Goddelijke Kanarie die dagelijks al fluitend door de kleedkamer van PSG loopt. “Thiago Silva, dat is een speler die ik aanbid”, aldus Meunier. “Hij is veeleisend, soms iets té. Hij wil altijd een verzorgde opbouw. Als je in een wedstrijd een lange bal geeft, krijg je sowieso een boze blik in je richting. Ik vind hem een van de beste centrale verdediger­s die er rondloopt. En Marquinhos, dat is zijn kleine broer, de toekomst.”

DE VRIENDEN VAN MEUNIER: Neymar, Thiago Silva, Marquinhos.

Thomas Vermaelen

kijkt morgen Barcelonap­loegmaats Paulinho en Coutinho in de ogen.

kan Kompany en co waarschuwe­n voor de gevaren van Liverpool-ploegmaat Roberto Firmino, die bij Brazilië als luxe-invaller in de spits wordt uitgespeel­d.

Simon Mignolet

Zestien jaar geleden keken de Rode Duivels met ontzag naar de grootste Braziliaan­se sterren, alsof het buitenaard­se wezens waren. Vandaag delen ze op clubniveau de kleedkamer en mogen sommige Belgen zich vrienden noemen van de belangrijk­ste vedetten van de grootste voetbalnat­ie ter wereld. Vrolijke vrienden, ook morgen? Tik op Google de termen Courtois, Willian,

Filipe Luis en

‘prank’ in en je vindt een filmpje waarin de twee Braziliane­n van

Chelsea hun doelman beetnemen en onverwacht water in zijn gezicht gooien. Het is een van de dingen waaruit je kan zien dat Courtois en de Braziliane­n goed met elkaar overweg kunnen. Vooral met linksachte­r Filipe Luis is zijn band goed. De twee leerden elkaar kennen bij Atlético Madrid. Toen Courtois terugkeerd­e naar Chelsea, volgde Filipe Luis enkele maanden later. “Ik ben zeven jaar ouder dan hij, maar toch zijn we goede vrienden. Als ik trainer word, wil ik hem absoluut als keeper in mijn ploeg.”

Filipe Luis is intussen teruggekee­rd Ook Vincent Kompany en

Kevin De

Bruyne delen bij Manchester

City dagelijks lief en leed met vier Braziliane­n:

Jesus, Danilo, Fernandinh­o en Ederson. “Van het voorbije jaar met die jongens heb ik heel hard genoten”, zegt Kompany. “Het wordt niet de eerste keer dat ik tegen een teamgenoot speel. Maar we zijn competitie­f. Zelfs op training. Vraag het hem maar eens. Hoe meer respect ik heb voor iemand, des te meer ik ervan wil winnen. Voor de match geef ik hem een knuffel, erna is dat voorbij. Dan is hij een naar Atlético. Met Miranda loopt daar nog een Braziliaan­se vriend van Courtois en ook Alderweire­ld rond. En bij Chelsea trekt de Belgische doelman vaak op met Willian en Hazard. “Iedereen praat vandaag over Neymar. Maar als je de match tegen Mexico ziet, is het wel Willian die het meest bepalend is. Als ik hem op training bezig zie, hoop ik altijd dat ik er nooit tegen moet spelen. We zullen er alles aan doen om hem af te stoppen. Ze vallen heel gemakkelij­k. Misschien dat wij er eens stevig kunnen invliegen en laten zien dat ze niet makkelijk over de grond kunnen spelen.”

DE VRIENDEN VAN COURTOIS: Miranda, Willian en Filipe Luis.

DE VRIEND VAN EDEN HAZARD: Willian. tegenstand­er.”

In het verleden liet Kompany zich ook lovend uit over Fernandinh­o. “Hij is een erg belangrijk­e speler voor de ploeg, hij heeft een onwaarschi­jnlijke motor. Hij kan een hele dag lopen én heeft een ongeloofli­jk voetbalver­stand.”

Ook De Bruyne kan het vinden met de Braziliane­n. Op filmpjes van Man City-tv is te zien dat De Bruyne de speelse Gabriel Jesus leuk vindt, ook al is de kennis van het Engels van de 21-jarige aanvaller nog zeer beperkt. “Wie de beste smaak van muziek heeft?”, kregen ze als vraag. “Ik. Altijd die Braziliaan­se muziek, altijd dezelfde melodie”, lacht De Bruyne. Waarop Jesus: “Heeft België zijn eigen muziek?” Waarop KDB droog: “Wij luisteren naar Engelse muziek...”

DE VRIENDEN VAN KOMPANY EN DE BRUYNE: Fernandinh­o, Danilo, Ederson en Gabriel Jesus.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium