Het Belang van Limburg

Kanaries te sterk voor Schotse degradant

Goals van Yohan Boli en Wolke Janssens maken het verschil

- Van onze verslaggev­er Bob FAESEN in Doormeth

STVV heeft ook zijn vierde oefenwedst­rijd van de voorbereid­ing gewonnen. Tegen de Schotse degradant Ross County werd het 2-0. Yohan Boli en Wolke Janssens zorgden in het Nederlands­e Doormeth voor de goals.

Het was Yohan Boli die op knap aangeven van Alexis De Sart vroeg in de partij de score opende. De Schotten kopten niet veel later op de lat en ook Casper De Norre raakte voor rust met een plaatsbal het doelhout. Na rust bracht trainer Marc Brys tien nieuwe namen in, Jordan Botaka verhuisde naar de rechtsacht­er. Wolke Janssens zette na een counter de 2-0-eindstand op het bord.

Brys toonde zich na afloop tevreden over het werkethos van zijn ploeg. “Ik ben blij dat dit team voor het resultaat werkt. Na de 2-0 kwamen we onder druk te staan en dan zie je wel dat ze echt die nul willen houden. Het doet ook plezier om dingen terug te zien waar je op training op werkt. Bij de eerste goal was dat bijvoorbee­ld het geval. We incasseerd­en nog geen tegengoals, maar dat moeten we in perspectie­f plaatsen gezien de tegenstand­ers.”

Potige tegenstand­er

De Schotse tegenstrev­er was bijzonder potig. Thalysson kreeg bijvoorbee­ld een aanslag te verwerken. “Het is niet slecht om eens wat feller en heviger te zijn”, zei Brys, die zijn hart zal hebben vastgehoud­en toen hij zag dat Christian Ceballos er een paar keer stevig invloog. “Ik heb gezegd dat hij wat slimmer moest zijn, zeker met zo’n tegenstand­er. Het typeert wel zijn attitude.” Normaal was de opponent van een heel andere orde. “Er stond een match met PSV geprogramm­eerd, maar die is helaas niet doorgegaan. Hun nieuwe trainer Marc van Bommel wilde zijn systeem nog meer inoefenen.” Op het vlak van transfers verwacht de STVV-trainer nog het een en ander. “Er zitten een aantal dingen in de pijplijn. Ik hoop op korte termijn meer te weten.”

Janssens

Wolke Janssens begon de tweede helft in de punt bij de Kanaries. De 23-jarige spits maakte zijn tweede doelpunt van de voorbereid­ing. “Het doet altijd deugd om te scoren”, reageerde Janssens, die na een uitleenbeu­rt bij Lierse graag in Sint-Truiden wil blijven. “Ze gaan me evalueren na de voorbereid­ing. Ik heb er een goed oog in om te blijven. Ik wil proberen om mijn kans te gaan en ga niet panikeren als het niet meteen lukt. Ik weet dat ze nog een aanvaller willen halen, maar ook dan wil ik blijven. Twee jaar geleden was ik vierde in de hiërarchie en heb ik toch ook wat gespeeld.”

STVV EERSTE HELFT: Pirard – De Norre, Mmaee, Tomiyasu, Thallyson - De Petter, De Sart - Botaka, Bezus, De Bruyn – Boli

STVV TWEEDE HELFT: Steppe – Botaka, Opdenakker, Ryckaert, Antunes – Ceballos Asamoah, Abrahams, Bourard, Thallyson (68 Tomiyasu) - Janssens

DOELPUNTEN: 9’ Boli 1-0, 68’ Janssens 2-0

Elton Acolatse liep een ontstoken achillespe­es op. Een riskante blessure waar de club geen risico mee wil nemen. Met de andere geblesseer­den gaat het de goede kant op. Brys: “Iedereen is weer aan het lopen en Legear kan morgen (vandaag, nvdr.) hernemen.”

Acolatse: achillespe­es -

 ?? Foto BFA ?? Aanwinst Thalysson kreeg een paar stevige tikken te verwerken.
Foto BFA Aanwinst Thalysson kreeg een paar stevige tikken te verwerken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium