Het Belang van Limburg

Rouches niet voorbij Sparta

-

Opnieuw geen oefenzege voor het Standard van Michel Preud’homme. In de besloten vriendscha­ppelijke partij tegen Sparta Rotterdam bleven de Rouches op 1-1 steken. “Ik wil vooral zo veel mogelijk spelers aan het werk zien”, reageerde MPH na de match.

De Nederlands­e tweedeklas­ser frustreerd­e de Rouches met irritante foutjes. “Altijd als we een aanval wilden opzetten, probeerden ze die af te breken. Als dit een competitie­match was, hadden ze negen gele kaarten en een rode gepakt. Maar ik zag bij momenten goede combinatie­s bij ons”, stelde Preud’homme. Met name in de eerste helft kreeg Standard, dat in de voormiddag nog had getraind, een paar goede kansen. Zo zag Cop zijn inzet op de lijn gekeerd. Emond zorgde op het uur uiteindeli­jk voor de 1-0. De Rotterdamm­ers, met Royston Drenthe (exReal Madrid) als meest bekende speler, kwamen in de slotfase op gelijke hoogte via een trap van buiten de zestien. “We zitten in volle voorbereid­ing”, stelde Preud’homme gerust. “We willen hier de basis leggen voor dit seizoen. Maar ik herken steeds vaker de filosofie en de strategie die ik de komende maanden wil terugzien. Ik wil zo veel mogelijk spelers een kans geven. Zo weet ik ook wat er nog ontbreekt.”

Gillet in Supercup

Het is al zeker dat Jean-François Gillet het seizoen in doel begint. “Toch in de Supercup”, bevestigde MPH. Ochoa werd maandag uitgeschak­eld met Mexico en is nu met vakantie. Edmilson (rug) werd vervangen op het kwartier. Cimirot (hamstring) en Marin (rug) speelden niet mee. Bokadi hervat vandaag de trainingen.

STANDARD: Gillet - Cavanda (46’ Fai), Luyindama (46’ Vanheusden), Laifis (46’ Kosanovic), Miangue (62’ Pocognoli) - Mpoku (72’ Patoulidis), Agbo, Bastien, Edmilson (17’ Djenepo) - Cop (62’ Miya), Emond (62’ Mmaee)

DOELPUNTEN: 59’ Emond 1-0, 85’ Dervisoglu 1-1

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Renaud Emond.
FOTO PHOTO NEWS Renaud Emond.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium