Het Belang van Limburg

Het liefje van Wawrinka wacht op Wickmayer

Hasseltse staat voor het eerst sinds 2016 in derde ronde van een grand slam

- Van onze verslaggev­er Marc VERMEIREN in Londen

Na haar zege tegen de Duitse Andrea Petkovic (WTA 101) staat Yanina Wickmayer (WTA 95) voor het eerst sinds Roland Garros 2016 in de derde ronde van een grand slam. Een resultaat dat de Hasseltse bovendien naar de top honderd loodst én haar een rechtstree­ks ticket voor de hoofdtabel van de US Open bezorgt. Morgen neemt ze het in de derde ronde op tegen Donna Vekic (WTA 55). Het liefje van Stan Wawrinka.

Yanina Wickmayer had twee sets nodig (6-3, 6-4) om zich voorbij de Duitse Andrea Petkovic te knokken. “Zij begon nochtans goed, maar naarmate de wedstrijd vorderde, voelde ik dat ik meer kansen kreeg op haar opslag”, aldus Wickmayer. “Ik ben altijd kalm gebleven en heb gedaan wat ik moest doen. Dat leidde tot een mooie zege, die veel deugd doet. Ik voel me hier goed.” Petkovic had in de tweede set medische bijstand nodig. Verborgen onder een gigantisch­e handdoek leek ze te kampen met braakneigi­ngen. “Zeker in de eerste set heb ik niets gemerkt van haar gezondheid­sproblemen. Ze stond heel solide te tennissen. En zelfs na het doktersbez­oek bleef ze op niveau. Ze nam toen wel iets meer risico’s. Was het omdat ze langere rally’s wilden vermijden?” Morgen neemt Wickmayer het in de derde ronde op tegen Donna Vekic. De 22-jarige Kroatische is het liefje van Stan Wawrinka en kan uitstekend uit de voeten op gras. Zo stuntte ze in de eerste rongramma de tegen vierde reekshoofd Sloane Stephens. Wickmayer speelde een keer eerder op WTA-niveau tegen Vekic. In 2015 trok ze in drie sets aan het langste eind op het hardcourt van Toronto. Toch is ze op haar hoede. “Vekic speelt goed op gras en ze zit in een goede periode, waarin ze meestal slechts verliest tegen reekshoofd­en.”

Revalidere­n met Fellaini

Wickmayer hoopt morgen alvast ook België-Brazilië op het WK voetbal te kunnen bekijken. “De organisati­e heeft me tot nu toe altijd als eerste wedstrijd op het pro- gezet.

Hopelijk houden ze die routine aan, zodat ik ’s avonds naar de match kan kijken. Tegen Japan bleef ik ook bij een 2-0achtersta­nd geloven in de Belgische kansen. Sterker: ik wist dat Marouane Fellaini ging scoren. Ik ken hem een beetje van mijn revalidati­eperiodes bij Lieven Maesschalk, vandaar. Laat hem tegen Brazilië maar aan de match beginnen. Hij zal opnieuw een goal maken, trouwens. Waardoor we winnen met 2-1.” Tegen het opslaggewe­ld van de Amerikaan John Isner had Ruben Bemelmans zich via twee tiebreaks op wonderlijk­e wijze teruggevoc­hten uit een 2-0-achterstan­d, toen de regen de partij lamlegde bij een 6-1, 6-4, 6-7, 6-7 en 3-4 tussenstan­d. Even voorheen was de 30-jarige Maasmechel­aar voor het eerst op voorsprong gekomen in deze slijtagesl­ag, die al 3u23’ in beslag had genomen. Fysiek en mentaal leek hij klaar om het negende reekshoofd uit te schakelen, maar de eerste Londense neerslag in vele weken brak Bemelmans’ opgang af. Vandaag (2de match op baan 12 vanaf 12.30 uur) gaat het duel verder, maar de 2m08 grote Amerikaan zal met verse krachten terugkomen. De winnaar van dit duel krijgt in de derde ronde de Moldaviër Radu Albot (ATP 98) tegenover

zich.

 ?? FOTO PHN
FOTO BELGA ?? Vekic en Wawrinka vormen al een tijdje een koppel.
FOTO PHN FOTO BELGA Vekic en Wawrinka vormen al een tijdje een koppel.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium