Het Belang van Limburg

Haalbare kaart voor Mertens, prestigedu­els voor Van Uytvanck en Flipkens

-

Vandaag krijgen nog drie Belgische dames de kans om Yanina Wickmayer te vervoegen in de derde ronde. Elise Mertens heeft op papier de makkelijks­te opdracht tegen Sachia Vickery. Alison Van Uytvanck en Kirsten Flipkens kijken met Garbine Muguruza en Jelena Ostapenko voormalige grandslamw­innaressen in de ogen.

Sachia Vickery (WTA 83). Een Amerikaans opdondertj­e van 1m63 en 23 jaar. Gerangschi­kt als nummer 83. Won maandag haar eerste match ooit op Wimbledon. Geen huizenhoge klip dus voor Elise Mertens (WTA 15). De Hamontse koestert goede herinnerin­gen aan hun duel vorig jaar in Hobart. Vickery gaf toen op, wat Mertens op weg zette naar haar eerste WTA-titel. “Haar speelstijl doet me wat denken aan een counter puncher als Angelique Kerber. Ik zal alleszins agressief moeten acteren.”

Alison Van Uytvanck (WTA 47) krijgt met Garbine Muguruza (WTA 3) - derde op de ranking én titelverde­digster in Londen een prestigedu­el voorgescho­teld. “Dat ik onlangs op Roland Garros tegen haar heb kunnen sparren, zal me enorm helpen. Neen, het verbaast me niet dat ze hier vorig jaar gewonnen heeft. Ze heeft niet alleen gigantisch veel talent, maar straalt ook iets uit. Voor mij is dit een test: waar sta ik tegenover de allerbeste­n? Als ik tegen meisjes uit de top tien sta, voel ik vaak hoe dicht ik kom, maar winnen lukte nog niet.”

Ook Kirsten Flipkens (WTA 45) bekampt een opponente van naam en faam: Jelena Ostapenko, WTA 12 en vorig jaar de verrassend­e winnares van Roland Garros. Drie jaar geleden had Flipkens in Istanboel en Vancouver geen kind aan de toen 18-jarige Letse. “Maar ondertusse­n is zij een andere speelster geworden, die niet meer wild op elke bal klopt.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium