Het Belang van Limburg

Jamy Simons onderuit na 24 zeges zonder setverlies

- Rob KWANTEN

Met een nederlaag tegen Lien Swinnen kwam er afgelopen weekend een einde aan de indrukwekk­ende zegereeks van Jamy Simons (C+30/4). De speelster van Opoeterse TC won, zonder setverlies, haar eerste 24 enkelwedst­rijden van het seizoen en voert momenteel het criterium enkel dames 5 aan. “Ik wil in september een rol spelen op de Masters.”

“Die nederlaag kwam toch eventjes hard aan”, aldus de 23jarige vertaalste­r en boekhoudku­ndig medewerkst­er uit Opglabbeek.

“Het was ook al een tijdje geleden dat ik nog eens in het zand beet. Maar er volgen gelukkig nog tornooien genoeg. Het criterium is alvast een doel voor mij: ik wil in september graag een rol spelen op de Masters. Gelukkig kan ik alles vrij goed combineren met mijn werk. Soms moet ik wel eens een tikkeltje vroeger stoppen, maar daar blijft het gelukkig bij.” Vorig seizoen maakte Jamy furore in het dubbelcirc­uit. Ze speelde in totaal 90 dubbelweds­trijden, waarvan ze er 83 won. “Aan de zijde van mijn moeder, Fina Lemmens, heb ik het criterium dubbel dames 4 gewonnen”, vertelt ze trots. “Graag hadden we daar dit seizoen nog een vervolg aan gebreid, maar omdat we allebei twee klassement­en zijn gestegen, ligt dat nu wat moeilijker. En dus richt ik mijn pijlen maar op het enkelspel.

Samen met mijn moeder heb ik vorig seizoen het criterium dubbel dames 4 gewonnen

Jamy SIMONS

En dat heb ik me tot nu toe nog niet beklaagd.”

Bij Opoeterse TC zijn ze ongetwijfe­ld opgetogen met de prestaties van Jamy.

“We hebben maar drie terreintje­s en een honderdtal leden. Je komt op de tornooien dus niet zo vaak een speler of speelster van Opoeterse tegen. Maar een kleinere club heeft veel charmes. Hoewel ik in Opglabbeek woon, kom ik met plezier een balletje slaan in Opoeteren.” Nog dit: in Maaseik moest Jamy forfait geven voor haar achtste finale ED5. Een blessure? “Gelukkig niet. Enkel wat planningsp­roblemen”, geeft ze nog mee.

 ?? Foto KH ?? Jamy Simons: “Het criterium is een doel voor mij.”
Foto KH Jamy Simons: “Het criterium is een doel voor mij.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium