Het Belang van Limburg

“Bewust buiten Limburg”

Bénédict Reymen (16) wint zijn eerste sterrentor­nooi in Eupen

- Johan MULDERS

In de finales van de sterrenree­ksen van het Belgian Circuit duiken enkele nieuwe namen op. Zo waren er vorig weekend niet alleen Olivier Rojas en Gregory Vandewouwe­r die in Tessenderl­o hun eerste finale speelden, maar ook nog Bénédict Reymen (B-15). De 16-jarige Genkenaar won het tornooi in Eupen. “Ik kies bewust voor tornooien buiten Limburg”, zegt hij.

Trainen doet hij al jaren in Tennisdel Genk en studeren aan Kindsheids Jesu in Hasselt.

“Ik ben net geslaagd voor mijn vierde jaar Grieks-Latijn. Het is best wel zwaar, omdat ik daarnaast nog een aantal tennisople­idingen volg, zoals initiator en conditietr­ainer. Omdat ik geregeld tornooien speel, blijft er in de zomer niet zo veel tijd over om te trainen, maar ik ga wel geregeld sparren met de toppers op de club. Zij hebben mij veel bijgebrach­t. Ik geef ook al les aan beginnende tennissers, omdat ik spelers goed kan motiveren. Die eigenschap komt goed van pas als ik zelf speel. Bij een achterstan­d zal ik nooit opgeven.”

Sinds vorig jaar speelt hij vooral in Wallonië en in Vlaams-Brabant. “Ik kies voor de tornooien van het Belgian Circuit met één ster”, verduideli­jkt hij.

Wallonië

“In Limburg heb je die minder en kom je heel vaak dezelfde spelers tegen. In de jeugdreeks­en speelde ik misschien wel twintig keer tegen Alexander Stokbroekx. Als ik voor een tornooi met meerdere sterren kies, kom ik meteen tegen een klepper uit en lig ik er meteen uit. Niet echt motiverend. In Eupen won ik achtereenv­olgens van een B-15/1, B-15/2 en B-15/4. Op die manier kan je meerdere wedstrijde­n spelen en in het juiste ritme komen. De tabel in Eupen was trouwens heel goed bezet. Vaak zeggen ze dat het niveau in Wallonië lager is, maar vanaf B-15 zijn de spelers even sterk als bij ons. Daaronder zijn ze misschien wel zwakker. Het prijzengel­d is nu overal hetzelfde.”

B-15/2

Bénédict is nu al zeker dat hij twee klassement­en stijgt tot B-15/2. “Daarmee heb ik mijn doelstelli­ng al overtroffe­n voor dit seizoen en kan ik meer ontspannen spelen, zeker na die eerste zege van een sterrentor­nooi, want dat blijft een mijlpaal”, beweert hij. Samen met zijn papa Johan kiest hij de tornooien uit. “We proberen niet verder te rijden dan één uur. Ik spreek graag Frans en ook als je niet uit je woorden geraakt, zijn ze heel behulpzaam. Volgende maand doe ik mee aan de ITFtornooi­en in Bree en Maaseik, maar dat is meer voor de fun. Een internatio­nale carrière ambieer ik niet, maar wel hogere studies. Het zou mooi zijn als ik ooit B-15/4 of A-speler ben.”

 ?? Foto RL ?? Bénédict Reymen: “In Limburg kom je vaak dezeflde spelers tegen.”
Foto RL Bénédict Reymen: “In Limburg kom je vaak dezeflde spelers tegen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium