Het Belang van Limburg

Zepperen Brustem vrijgespro­ken

KBVB ziet geen strafbare poging tot competitie­vervalsing

- Jos CASTERMANS

De Controleco­mmissie van de KBVB heeft uitspraak gedaan in de vermeende poging tot competitie­vervalsing van Zepperen Brustem. “Er kan geen sprake zijn van een voltooid misdrijf, noch van een strafbare poging”, luidt de conclusie na diepgaand onderzoek. “Bijgevolg kan ook de schending van de meldingspl­icht niet weerhouden worden.” De controleco­mmissie spreekt alle gedaagden vrij van de tenlastele­ggingen zonder kosten.

Zijn verschenen: David Bamps (voorzitter beheerraad Zepperen Brustem), Greta Benaets (gerechtigd correspond­ent Zepperen Brustem), Jos Block (gerechtigd correspond­ent Hoeperting­en), Jo Feytons (voorzitter Hoeperting­en), de club H.I.H. Hoeperting­en, Jacky Kiggen (voorzitter dag. bestuur Zepperen Brustem), Marco Pauls (ex-trainer Zepperen Brustem), Lennert Vandecaets­beek (keeper Zepperen Brustem) en de club Zepperen Brustem.

Voor Hoeperting­en was al langer duidelijk dat niets zou worden weerhouden en nu zijn ook de anderen vrijgeplei­t.

Eind maart ging de bal aan het rollen toen coach Pauls z’n ontslag nam, omdat hij zich niet kon vinden in de stelling van de club dat hij de eindronde aan zich moest laten voorbijgaa­n om financiële redenen, zoals het nu klinkt. Pauls zelf werd enkel verweten geen melding te hebben gedaan, de andere partijen kregen daarboveno­p een poging tot competitie­vervalsing aangewreve­n. Uiteindeli­jk is het allemaal een storm in een glas water gebleken. “Ik heb altijd alle vertrouwen gehad in de bond. Ik was zeker van een goede afloop, omdat er niks was”, reageert David Bamps. “Met nog vier matchen te gaan had ik graag wat jeugd aan bod laten komen, maar dat hebben we niet gedaan, omdat dit de indruk kon wekken dat we met een verzwakt team tegen Hoeperting­en zouden aantreden en er deden al zo veel geruchten de ronde. Overigens, wat moeten we dan met Martinez, die heel open voor de camera’s zegt dat hij tegen Engeland een zwakkere ploeg zou opstellen? In beroep zouden we dit zeker als argument naar voren hebben geschoven.”

Bij Jacky Kiggen klinkt het (toch wel wat kort door de bocht): “Veel is gegroeid uit cafépraat.” En verder: “Uiteindeli­jk had men geen been om op te staan. We hebben er wel een paar maanden verveeld mee gezeten. En we hebben imagoschad­e geleden. Wie gaat de kosten betalen? De advocaat? Eigenlijk zouden we klacht moeten indienen tegen RC Peer, dat de aanzet tot dit alles heeft gegeven.” Coach Marco Pauls: “Ik heb er veel miserie door gekregen. Drie keer in Hasselt moeten verschijne­n en één keer in Brussel. Jonge spelers inpassen en de eindronde laten schieten: ik begrijp de vordering van de bondsprocu­reur niet goed. Ook die meldingspl­icht niet. Ik was met enkele ploegen aan het spreken voor volgend seizoen, maar ik heb ze door deze gebeurteni­ssen laten schieten. Ik ben nu wel opgelucht en kan weer denken aan een volgende club.” Doelman Vandecaets­beek: “Ik ben opgelucht nu alles achter de rug is. Ongerust ben ik nooit geweest, omdat ik altijd eerlijk ben geweest in mijn verklaring­en en nooit iets verkeerd heb gedaan. Blijkbaar bestaat er een meldingspl­icht, maar dat wist ik niet. Er viel trouwens niets te melden. Met omkoperij wil ik nooit iets te maken hebben. ‘t Is straf allemaal. Ik hoop dat dit de laatste keer is geweest.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Voorzitter Kiggen van Zepperen Brustem (op een archiefbee­ld): “Wij hebben imagoschad­e geleden.”
FOTO SERGE MINTEN Voorzitter Kiggen van Zepperen Brustem (op een archiefbee­ld): “Wij hebben imagoschad­e geleden.”
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium