Het Belang van Limburg

“Ik mik op snelle chrono’s”

BRITT GROSSARD combineert 100m vlak en 100m horden op BK

- Jacky STIJVEN

Dit weekend vinden in Brussel de Belgische atletiekka­mpioenscha­ppen in alle categorieë­n plaats. Eerstejaar­sjuniore Britt Grossard combineert er de 100m vlak en 100m horden. De snelle piste in het Koning Boudewijns­tadion biedt de 18-jarige AVT’ster een uitgelezen kans om haar chrono’s te verbeteren. “Dat is de doelstelli­ng. Eind augustus op het BK in mijn eigen leeftijdsc­ategorie mik ik op het podium.”

Britt Grossard begon pas vier jaar geleden met atletiek. Daarvóór proefde ze met onder meer dansen, turnen, zwemmen en tennis van verschille­nde sporten. “Mijn mama heeft me altijd tegengehou­den om te vroeg met atletiek te beginnen. Ze wilde zo vermijden dat ik te snel op atletiek uitgekeken zou zijn”, vertelt Grossard.

Mama, dat is Katrien Maenhout, met haar 2.01.58 uit 1997 nog altijd de zevende snelste Belgische atlete aller tijden in de 800m. Papa is de betreurde Huub Grossard. De Genkenaar, met 13.47 nog altijd vierde op de Belgische ranglijst aller tijden in de 110m horden, kwam twaalf jaar geleden in Antwerpen na een verkeerson­geluk op amper 38-jarige leeftijd om het leven. “Ik was toen zes jaar. Gelukkig heb ik veel foto’s om de herinnerin­g aan papa levend te houden. Ik had natuurlijk graag geweten welke tips hij me nu zoal gegeven zou hebben. Mama hamert er vooral op dat ik voldoende slaap en gezond leef en eet. Ze zou me graag naar de 800m zien overschake­len, maar dat zal er allicht niet van komen.” Zonder echt een keuze te maken, spitst Grossard, die net de Sportschoo­l in Hasselt afgemaakt heeft en na de zomervakan­tie binnenhuis­architectu­ur aan UHasselt gaat studeren, zich momenteel toe op de korte vlakke spurtnumme­rs 100 en 200m én de 100m horden. “Voorlopig wil ik in die discipline­s zo veel mogelijk ervaring opdoen. Mijn vorig zomerseizo­en was niet goed. Daarom ben ik blij dat ik de voorbije weken met 12.25, 25.01 en 14.49 mijn persoonlij­ke records al heb kunnen bijstellen”, aldus Grossard, die door Fernando Oliva getraind wordt. Met de sterke concurrent­ie is haar chrono’s in de 100m vlak en 100m horden verbeteren dit weekend in Brussel de belangrijk­ste doelstelli­ng. “Ik mik inderdaad op snelle chrono’s. De plaats is nu veel minder van tel. Maar eind augustus op de Belgische kampioensc­happen voor juniores in Moeskroen ga ik wel resoluut voor het podium.”

 ?? FOTO MIST ?? Britt Grossard.
FOTO MIST Britt Grossard.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium